Otvoreni jubilarni 25. Ribarski dani u Kopačevu: Fiš paprikaš i šaran na rašljama najtraženiji specijaliteti

Jubilarni 25. Ribarski dani u Kopačevu, dvodnevna je manifestacija na kojoj se uz tradicionalno bogatu ponudu lokalnih proizvoda, kuhanje fiša i šarana na rašljama, prezentira izvrsna gastronomska i eno baština ovog dijela istoka Hrvatske.

Otvorenju su jučer (subota) uz domaćina, načelnika općine Bilje Željka Cickaja, nazočili državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, saborski zastupnici Goran Ivanović, Nataša Tramišak i Robert Jankovics, zamjenik župana Mato Lukić te brojni drugi uvaženi gosti.

Program je počeo subotnjim sajmom lokalnih proizvoda, ponudom ribljih i lovačkih specijaliteta te nastupom domaćih izvođača, a jednako bogata ponuda sve posjetitelje očekuje i u nedjelju.

– Drago mi je da je ova manifestacija u četvrt stoljeća svog održavanja prerasla u najboljeg promotora Općine Bilje, ali i cijele Baranje. Od samog početka želja nam je bila zadržati tradiciju ovog kraja, ribarske običaje, ali i kulturu hrvatskog i mađarskog naroda. Broj izlagača iz godine u godinu dokazuje da smo u svemu tome uspjeli, a uvjeren sam da će tako biti i u budućnosti – kazao je načelnik Općine Bilje Željko Cickaj.

Zamjenik župana Mato Lukić naglasio je kako su Ribarski dani jedan od najjačih turističkih brendova Osječko-baranjske županije.

– Često kad odlazimo u druga područja predstavljajući našu županiju dobivamo upite o održavanju upravo ove manifestacije, što je dokaz da kvalitetno i dobro organizirana turistička aktivnost zaista postaje snažan motiv dolaska u destinaciju. Ljepota našeg kraja, bogata eno i gastro ponuda te ljubaznost domaćina nešto je što mi svakodnevno živimo i konzumiramo, a mnogima je, u turističkom smislu, vrlo privlačno. Mi ćemo to i dalje živjeti i konzumirati, a svim dragim gostima uvijek poželjeti dobrodošlicu – istaknuo je Lukić.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content