Počela školska godina: Veseli prvašići otvorili novo poglavlje u životu, uspjeh u učenju poželio im gradonačelnik Ivica Kirin

Počela je nova školska godina, a najveću promjenu zacijelo proživljavaju najmlađi đaci, prvašići, njih 651, koji su danas (ponedjeljak) po prvi put sjeli u školske klupe.

Na području cijele Virovitičko-podravske županije u školu se vraća 7.953 učenika, konkretno, 5.430 osnovaca i 2.523 srednjoškolaca.

Virovitičko područje u tri osnovne škole i COOR-u broji 200 prvašića. Đake prvake, u pratnji roditelja, baka i djedova, prigodnim programima dočekali su stariji kolege, učitelji i djelatnici škola, pa su tako dobrodošlicu u jedno novo poglavlje života poželjeli u OŠ Ivana Brlić – Mažuranić za 98 prvašića, OŠ Vladimir Nazor za 68 prvašića, Katolička osnovna škola u Virovitici dočekala je njih 26, a virovitički COOR njih 8.

Na samom početku, sve nazočne pozdravio je ravnatelj virovitičkih “Brlića” Ivica Tomljanović. Prigodnom programu u ovoj školi danas je nazočio i gradonačelnik Ivica Kirin.

-Draga djeco, pred vama su novi izazovi, nova iskustva i prijatelji, nove simpatije… Svima vam želim mnogo uspjeha u novoj školskoj godini i pregršt lijepih trenutaka, a nastavnicima i profesorima puno strpljenja i dobre volje u vašem odgoju i obrazovanju. Igrajte se, veselite, družite i budite najbolji. Ovim putem molim i vozače na pojačan oprez u vožnji. Isto tako, bitno je mališane educirati na vrijeme i usmjeriti njihovu pažnju na vrlo bitan faktor prometne sigurnosti. Roditelji, prisjetite se dana kada ste vi išli u školu i pomozite svojim prvašićima kako bi se lakše prilagodili na novu životnu fazu – rekao je gradonačelnik Kirin.

IMG_4931

O sigurnosti mališana u prometu, okupljenima se potom s nekoliko riječi obratio predstavnik HAK – Autokluba Virovitica Robert Valenteković. Djeci su tom prigodom podijeljene poznate žute kape kao znak raspoznavanja prvašića u prometu, reflektirajući prsluci i edukativni materijal.

Nakon priredbe, učiteljice matične i područnih škola prozvale su svoje nove učenike, a koje su nakon prozivke i dodjeljivanja materijala za sigurnost u prometu, u pratnji roditelja odvele svoje nove učenike u njihove nove razredne odjele.

Uz gradonačelnika Ivicu Kirina, podršku prvašićima dali su i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice Alen Bjelica, predstavnici PU virovitičko-podravske Ivica Blažević i Dario Gazibara, te ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Robert Fritz.

Kako je izgledao prvi dan u “Brlićima”, ali i preostalim virovitičkim osnovnim školama, kao i Centru za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju, pogledajte u fotogaleriji koju vam donosimo…

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, OŠ Vladimir Nazor)

no images were found

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content