Počelo jesensko cijepljenje protiv COVID-a koje se u VPŽ može obaviti u Zavodu za javno zdravstvo “Sveti Rok”

Počelo je jesensko cijepljenje protiv COVID-a-19 ažuriranim cjepivom, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je istaknuo da se dolaskom jeseni očekuje pojačan intenzitet cirkulacije virusa, što za osobe starije dobi i kronične bolesnike predstavlja zdravstveni rizik.

Na području Virovitičko-podravske županije cijepiti se može u Zavodu za javno zdravstvo “Sveti Rok” u Virovitici i Slatini. U Virovitici je to moguće utorkom i četvrtkom od 8 do 11 sati, a u Slatini srijedom od 8 do 11 sati.

Cijepiti se možete novim Comirnaty Omicron XBB.1.5 i Comirnaty BA.4/5 te proteinskim cjepivom Vidprevtyn. Cijepljenje je preporučljivo za sljedeće skupine stanovništva:

  • stariji od 65 godina
  • korisnici domova za starije osobe
  • kronični bolesnici (uključujući i djecu) s bolestima srca, pluća, jetre, bubrega, krvi, osobe s metaboličkim bolestima (uključujući dijabetes) te bolestima imunološkog sustava
  • trudnice
  • zdravstveni radnici

Preporučuje se jedna doza najmanje šest mjeseci nakon prethodnog cijepljenja ili preboljenja. Za pojedinosti možete se obratiti Službi za epidemiologiju. Više možete vidjeti OVDJE.

Privremene preporuke za cijepljenje protiv bolesti COVID-19 – jesen 2023. godine

(www.zzjzvpz.hr, www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content