Pod utjecajem alkohola 21 vozač: Našički motociklist s 2,52 promila i bez vozačke pokušao pobjeći policiji

U vremenu od 8. do 10. rujna osječka policija evidentirala je 21 vozača (13 vozača osobnih automobila i četiri vozača bicikla, dva električnih romobila, jedan teretnog automobila i jedan motocikla) pod utjecajem alkohola, izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u subotu, trideset minuta iza ponoći u Našicama, kada je u nadzoru prometa zatečen 34-godišnji vozač koji je upravljao neregistriranim motociklom, za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 bodova te se nije zaustavio na znak policijskog službenika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,52 promila alkohola u krvi. Vozač se odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga u organizmu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 9.130 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima A kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 15 bodova.

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 269 prekršaja od kojih je 167 prekršaja prekoračenja brzine, 31 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 nepropisnog korištenja mobitela, pet upravljanja neregistriranim vozilom te 53 ostalih prekršaja.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske između 9. i 10. rujna provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Ukupno su utvrđena 62 prekršaja prekoračenja brzine.

Najveće prekoračenje brzine evidentirano je u 23,17 sati u Normancima, na dijelu ceste na kojoj je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, a gdje je vozač upravljao osobnim automobilom i kretao se brzinom od 103 kilometara na sat.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 920 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 boda.

(www.icv.hr, tj, PU osječko-baranjska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content