Policija orahovačkim prvašićima podijelila žute kape i educirala ih o sigurnosti u prometu

U suradnji Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić i Policijske postaje Orahovica, za polaznike prvih razreda održano je i ove godine predavanje o sigurnosti u prometu.

Tako je danas (srijeda) u školi boravila Marina Bartolović policijska službenica za prometnu preventivu PP Orahovica te u oba prva razreda održala edukativno predavanje i na kraju prvašićima uručila prepoznatljive žute kape i ostali promidžbeni materijal.

-Ministarstvo unutarnjih poslova 29. godinu zaredom provodi akciju Poštujte naše znakove s ciljem zaštite djece u prometu. I Hrvatski autoklub zajedno s udruženim autoklubovima, a paralelno s navedenom akcijom Ministarstva unutarnjih poslova, kontinuirano organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju Sigurno u školu s HAK-om. Svakog dana tijekom rujna, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, mi ćemo pojačano operativno-preventivno nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska djece u školu i odlaska iste iz škole. Temeljna zadaća nas policijskih službenika je obavljati nadzor nad odvijanjem prometa, a po potrebi i upravljati prometom, u cilju omogućavanja sigurnog prijelaza djece preko kolnika – rekla je Bartolović.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content