Potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji gradskih ulica: Spajaju se ulice Zrinski vrt i J. J. Strossmayera

Danas (utorak) je potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji gradskih ulica: spoj ceste Ulica Zrinski vrt – J.J. Strossmayera. Vrijednost radova iznosi 1.200.726,88 eura (s PDV-om), a sufinancirat će ih Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kroz Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema, sufinanciranje projekta rekonstrukcija ceste Zrinski vrt – Strossmayerova. Projekt je, u suradnji s Gradom prijavila Razvojna agencija VTA.

U sklopu projekta planira se izvršiti rekonstrukcija Ulice kralja Petra Krešimira IV. i Ulice Lavoslava Ružičke u Virovitici. Radi se o dionici od raskrižja s Ulicom Zrinski vrt do raskrižja s Ulicom Josipa Jurja Strossmayera. Rekonstrukcija obuhvaća proširenje postojećeg kolnika, rekonstrukciju pješačkih staza, rekonstrukciju raskrižja ulica kralja Petra Krešimira i Stanka Vraza u kružni tok, rekonstrukciju dijela javne rasvjete te semaforizaciju raskrižja Ulice L. Ružičke i Ulice J. J. Strossmayera.

Na ovaj će se način omogućiti sigurniji ulaz u Sportsko rekreacijski centar Vegeška, što je vrlo važno zbog velikog broja sportaša i djece koja svakodnevno dolaze na sportske terene Vegeške i bivše vojarne.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content