Potpisan ugovor o sufinanciranju projekta “Rekonstrukcija i opremanje igrališta s multifunkcionalnim terenom” u Suhopolju

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac jučer (ponedjeljak) je u Zagrebu uručila ugovore za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini.

Ugovore vrijedne 4.059.199 eura potpisali su predstavnici 87 županija, gradova i općina čiji projekti će biti sufinancirani temeljem provedenog Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina.

Među odobrenim projektima je i projekt Općine Suhopolje – Rekonstrukcija i opremanje igrališta s multifunkcionalnim terenom, koji je prijavljen uz savjetodavnu pomoć Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – VIDRA. Ugovor o sufinanciranju preuzeo je načelnik Goran Doležal.

U sklopu sportske građevine u Suhopolju, na postojećim pomoćnim terenima Nogometnog kluba Suhopolje planira se rekonstrukcija i opremanje igrališta s multifunkcionalnim terenom.

Predmetnim zahvatom izgradit će se multifunkcionalna igrališta za rukomet, nogomet, futsal, tenis, odbojku i badminton. Sva oprema koja će se koristiti u multifunkcionalnim sportskim terenima bit će prilagođena i iskusnim sportašima i amaterima te će poticati demokratizaciju i integraciju ciljanih skupina i međugeneracijske aktivnosti.

Ministarstvo će projekt sufinancirati s 41.444,50 eura.

(Općina Suhopolje)

Nacelnik Ministrica

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content