PREMIJER ŽNL Bratstvo i Dinamo iz Kapele Dvora i dalje nezaustavljivi, Čačinčani uz četiri pogotka Rupčića deklasirali Lukačane

Vodeća momčad lige, Bratstvo iz Gornjeg Bazja, u prvoj utakmici petog kola Premijer ŽNL na svom stadionu Školski vrt svladala je Sokol iz Milanovca rezultatom 5:0.

U prvom dijelu domaća momčad igrala je nešto ležernije i uspjela je postići samo jedan pogodak. Strijelac je bio Filip Rebić u 15. minuti susreta.

U nastavku igre igrači Bratstva su se raspucali te su postigli još četiri pogotka. Nakon deset minuta igre precizan s bijele točke bio je Leo Hokman. Slijedila su još dva pogotka Filipa Rebića u 64. i 81. minuti. Posljednji pogodak postigao je Gabrijel Palčić pet minuta prije kraja susreta.

Bratstvo – Sokol 5:0
Igrač utakmice: Filip Rebić

Zrinski iz Nove Bukovice i nakon pet odigranih kola nije osvojio niti jedan bod. Na svom terenu ugostio je Voćin, koji je poveo zgoditkom Nikole Tomića u desetoj minuti utakmice. Pet minuta prije odlaska na odmor Danijel Podmanicki poravnao je rezultat na 1:1 udarcem s bijele točke.

Nakon osam minuta igre u drugom dijelu Mateo Gusić ponovno dovodi Voćin u prednost. Gostujuću pobjedu potvrdio je svojim zgoditkom najbolji igrač utakmice Hrvoje Čović u 74. minuti.

Zrinski – Voćin 1:3
Igrač utakmice: Hrvoje Čović

Dinamo iz Četekovca došao je uvjerljivom pobjedom 5:0 do tri boda na gostovanju kod Slavonije u Sladojevcima.

Gosti su poveli udarcem Mateja Dorinke s bijele točke u 35. minuti. Šest minuta kasnije Dorinka je udvostručio gostujuću prednost na 2:0. U drugom dijelu utakmice raspoloženi gostujući napadači postižu još tri zgoditka. Strijelci su bili Leon Kokoška u 55. i 69. te Matej Dorinka u 61. minuti.

– Odličan pristup i visoka pobjeda naše momčadi. Bez obzira na realizatore moram istaknuti Ivana Ivčića koji je bio ključni igrač sredine terena i sudjelovao u svim akcijama kod pogodaka – naglasio je trener Dinama Ivica Dorinka.

Slavonija – Dinamo (Č) 0:5
Igrač utakmice: Ivan Ivčić

Derbi se trebao igrati u Čačincima, gdje je domaća Mladost ugostila Lukač 05. U prvom dijelu domaća momčad imala je više prigoda te je povela pogotkom Ivana Jelenčića u 26. minuti. Gosti su poravnali zgoditkom Krešimira Pipića u 40. minuti.

U nastavku je na terenu praktički bila samo jedna momčad. Za gostujuću obranu neuhvatljivi Florijan Rupčić s četiri zgoditka u samo dvanaest minuta (51′, 59′, 61′ i 62′) osigurava domaću pobjedu. U 65. minuti kod gostiju u igru ulazi Mateo Rajnović. Dvije minute kasnije skrivio je kazneni udarac i dobio crveni karton. S bijele točke precizan je bio Marin Čavić. Niti kod 6:1 domaća momčad nije stala. Do kraja utakmice igrači Mladosti postigli su još dva zgoditka. Strijelci su bili Luka Čorda u 74. i Marin Čavić u 88. minuti.

Mladost (Č) – Lukač 05 8:1
Igrač utakmice: Florijan Rupčić

Dinamo je na svom stadionu Kurija u Kapeli Dvoru dominirao, ali je otpor čvrste momčadi Borove slomio tek u posljednjim trenucima prvog dijela kada je Sašu Horvata odličnim šutom svladao Fran Prister.

Isti igrač u četvrtoj minuti nastavka povećava domaću prednost na 2:0. Samo tri minute kasnije bilo je 3:0 pogotkom Stjepana Rajnovića. U 56. minuti Dominik Hodak iz kaznenog udarca smanjio je na 3:1. Uslijedila je serija promašaja domaćih nogometaša, koju je lijepim pogotkom prekinuo Jozo Iličić u 80. minuti.

– Naša pobjeda trebala je biti puno uvjerljivija, ali moji igrači kao da su se natjecali u promašajima. Ton igri naše momčadi davao je Rene Prugovečki koji je u konačnici zaslužio epitet igrača utakmice – nakon susreta rekao nam je trener Dinama Mile Grdić.

Dinamo (KD) – Borova 4:1
Igrač utakmice: Rene Prugovečki

Momčad Crnca došla je do treće uzastopne pobjede na svom terenu. Ovog puta bila je bolja od Mikleuša rezultatom 2:0.

Domaći nogometaši koji su odlično odigrali cijelu utakmicu, uspjeli su zaustaviti najiskusnije gostujuće napadače Krešimira Crvenku i Ivana Ugrakovića. U tim obrambenim akcijama posebno se istakao Filip Bošnjak.

U 23. minuti Toni Vukalović dovodi Crnac u prednost od 1:0. Joakim Tomić koristi pogrešku gostujućeg vratar Dine Radonjića u 55. minuti i postavlja konačnih 2:0.

Crnac – Mikleuš 2:0
Igrač utakmice: Filip Bošnjak

Na rezovačkom Laništu odigran je susjedski derbi u kojem je Rezovac ugostio Suhopolje. Gosti su dominirali terenom, ali su ih čvrsta domaća obrana i vlastite pogreške onemogućile u postizanju pogodaka.

Najiskusniji igrač na terenu Ivan Ibriks u 36. minuti iz gužve dovodi Suhopolje u prednost. U posljednjih desetak minuta prvog dijela igrači Rezovca u tri navrata opasno su ugrozili gostujuća vrata, ali nedostajao je završni potez.

U nastavku se i dalje igralo otvoreno i napadački, ali se rezultat nije mijenjao do same završnice, kada je sudac Mario Lončar pokazao na bijelu točku u domaćem kaznenom prostoru. Siguran realizator za goste bio je Luka Čubelić.

– Bili smo bez čak pet standardnih prvotimaca, ali to nije bila prepreka da pružimo dobru igru i pariramo puno kvalitetnijim gostima. Uz ovakvu igru u nastavku natjecanja očekujem sve bolje rezultate – rekao je trener Rezovca Marko Doppler.

Rezovac – Suhopolje 0:2
Igrač utakmice: Ivan Ibriks

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

Premijer 5. kolo

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content