Prvašići OŠ Davorin Trstenjak Čađavica učili o sigurnosti u prometu

Danas (četvrtak) su učenike 1. razreda Osnovne škole Davorin Trstenjak Čađavica posjetili policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Slatina Kristijan Dlab i djelatnik Autoškole Champion iz Slatine Saša Lazić, kako bi ih uputili o sigurnosti u prometu.

– S prvašićima su razgovarali o pravilnoj vožnji biciklom uz uporabu kacige. Upozorili su ih na sigurnu vožnju u automobilu i važnost korištenja dječjih auto sjedalica. Razgovarali su i o tome kako pravilno prijeći cestu ako postoje semafori, kako prijeći na pješačkom prijelazu, a kako ako je cesta bez semafora i zebre. Učenici su naučili i pravila hodanja po nogostupu, te su na poklon dobili paketiće, koji sadrže šilterice kako bi bili vidljiviji vozačima kada idu u i iz škole, olovke, blokiće i ravnala- rekla je ravnateljica OŠ Davorin Trstenjak Čađavica Ksenija Žunec.

Inače, ove je godine u prvi razreda Osnovne škole Davorin Trestenjak Čađavica upisano 17 učenika, šest u Matičnu školu u Čađavici, jedan u Područnu školu Ilmin Dvor, te po pet u područne škole Sopje i Noskovci.

(www.icv.hr, adf, foto: OŠ D. Trstenjak Čađavica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content