Prvi Festival održivosti u Osijeku i Bilju: “Užitak mirisa”, “Užitak iz ledenog doba” i “Sedam veličanstvenih u službi zdravlja”, neke su od radionica

Od 13. do 18. rujna u Osijeku i Bilju organizira se Prvi Festival održivosti, a u organizaciji Odjela za biologiju Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

Time će se taj festival uklopiti u Festival koji su zajedno pripremili osječko i splitsko Sveučilište, Kulturno-razvojni centar Općine Bilje, Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku, te tvrtka TERA Tehnopolis d.o.o.. Cilj Festivala održivosti je povezati svijet znanosti i umjetnosti, te predstaviti dostignuća akademske zajednice u doprinosu ostvarivanja ciljeva održivog razvoja.

Tijekom Festivala bit će organizirane radionice i predavanja za ciljanu publiku: za učenike osnovnih i srednjih škola, potom za studente, buduće poduzetnike, start-up tvrtke, poduzetnike u kasnijem rastu i razvoju, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, inovatore i istraživače.

U sklopu Festivala održivosti, Odjel za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijek organizira radionice Užitak mirisa, Užitak iz ledenog doba i Sedam veličanstvenih u službi zdravlja koje će se održati u petak 15. rujna 2023. godine od 10 do 11,30 sati u prostorima toga Odjela.

Biolozi s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Split sudjelovat će u radionicama Zeleni užitak i Što nam ruža pruža, te predavanju “Puževim korakom” do brzog uspjeha koje će se održati u terminu od 12:30 do 13:30 također u prostorima Odjela za biologiju, Ulica cara Hadrijana 8/A, Osijek. Osim radionica, u subotu 16.09. na Odjelu će se održati i predavanje Supersnaga mikrozelenja u vremenu 10 do 12 sati.

(www.icv.hr, tj, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content