Prvi stanari novoizgrađene višestambene zgrade u Belom Manastiru: Ključeve dobilo devet mladih osoba i obitelji

Grad Beli Manastir je među prvima u Hrvatskoj prepoznao i uključio se u međuresorni program stambenog zbrinjavanja, po kojem područjima od posebne državne skrbi Vlada RH i jedinica lokalne samouprave zajedno grade višestambene zgrade. Grad je darovao zemljište na adresi Osječka 120, površine 1.686,83 četvornih metara, a sredstvima državnog proračuna izgrađena je zgrada s 33 stana. Površina stanova je od 35 do 75 četvornih metara, a predviđeni su za stambeno zbrinjavanje osoba određenih struka za čijim radom postoji posebno iskazana potreba te obitelji u potrebi.

Ključeve stanova jučer (petak) je dobilo devet mladih osoba i obitelji, među kojima je i četveročlana obitelj Tanje Horvat. Supružnici s dvoje djece do sada su živjeli kod roditelja, a ovo im je prva nekretnina u gradu u komu su rođeni, u komu žive, rade i žele uvijek ostati.

mini_MRM_5140
foto: OBŽ

Ključeve njihovog stana svečano im je uručio Branko Bačić, potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

– Ovo je prva zgrada sagrađena iz međuresornog programa stambenog zbrinjavanja, a ujedno su uručeni ključevi stanova za devet mladih obitelji. To je novi početak za korisnike stanova, ali i za nas u Vladi jer predstavlja jedan od pravih načina kako u sinergiji jedinica lokalne, a nadam se i područne samouprave i države omogućiti izgradnju stanova koji će biti prihvatljivi u smislu plaćanja najamnine u rješavanje stambenih pitanja mladih ljudi – rekao je Bačić.

mini_MRM_5121
foto: OBŽ

Gradonačelnik Tomislav Rob naglasio je kao je riječ o prvoj novogradnji višestambene zgrade u Belom Manastiru nakon Domovinskog rata. Zgrada je izgrađena po najvišim standardima, vrijednost radova je više od 2,9 milijuna eura, a uz stambeno zbrinjavanje ujedno je i uljepšana vizura grada. Zgrada se nalazi u glavnoj gradskoj prometnici i na mjestu gdje je do prije dvije godine bila ruševna i neugledna zgrada.

– Zahvaljujem i čestitam Vladi na brojnim ulaganjima na području Osječko-baranjske županije, a u ovom slučaju, kada je riječ o ovim stanovima, svjedočimo lijepoj priči o ostanku mladih u Belom Manastiru, pa neka ovo bude poticaj da i drugi ovdje žele živjeti – poručio je zamjenik župana Josip Miletić. (www.icv.hr, tj, foto: OBŽ) 

mini_MRM_4896
foto: OBŽ

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content