RK Slatina osvojila 1. Memorijalni rukometni turnir za Tomislava Prebega

U organizaciji Rukometnog kluba Orahovica proteklog je vikenda odigran 1. Memorijalni rukometni turnir u čast nedavno preminulom Tomislavu Prebegu. Na turniru su sudjelovale momčadi RK NEXE 2, RK Viro Virovitica, RK Slatina i domaćin Orahovica. U uvodu, nakon odavanje počasti Tomislavu Prebegu, uslijedilo je otvorenje turnira kojem su nazočili obitelj Prebeg, župan VPŽ Igor Andrović, gradonačelnik Orahovice Saša Rister, predsjednik ŽRS VPŽ Antun Blažević, predsjednik ZŠU grada Orahovice Antun Grabovac te mnogobrojni ljubitelji rukometa i Prebegovi prijatelji. Prvi se nazočnima obratio predsjednik RK Orahovice Samir Šahinović:

– Ovo nije običan turnir, ovo je sjećanje na jednog vrhunskog trenera i nadasve velikog čovjeka koji je zadužio generacije rukometaša u sva tri kluba naše županije. Tomo je možda najkraće radio u našem klubu, ali je u njemu ostavio dubok trag, ostvario veliki rezultat osvajanjem 3. HRL i ulazak u 2. HRL. Osvojili smo u polusezoni 3. mjesto u drugoj ligi, a onda nam se Tomo razbolio i nažalost nije mogao voditi ekipu. Mi nismo željeli drugog trenera, odabrali smo privremenog čekajući našeg Tomu da se vrati. No, nažalost nije se vratio, bolest je bila jača čak i od sportaša kakav je bio Tomo, a njegova smrt bila je strašan udarac za naš klub jer Tomo nije bio samo trener, bio je prijatelj I čovjek koji je svojom nepresušnom energijom i uvijek pozitivnim stavom pomagao svima nama kada smo dolazili pred zid i nismo znali kako dalje. Često je znao poručiti da jedva čeka da se riješi bolesti i da se vrati na klupu u i u dvoranu, ali eto nije, no vječno će živjeti u nama. Veliko mu hvala za sve i nadam se da će sport i rukomet kome je Tomo dao cijelog sebe živjeti i rast i našoj sredini njemu na časti i uspomenu– rekao je Šahinović te se zahvalio svima na dolasku i odavanju počasti ovome velikanu.

Predsjednik ZŠU grada Orahovice Antun Grabovac istaknuo je važnost ovog memorijala:

– Svi znamo tko je bio Tomislav Prebeg i zato se zahvaljujem RK Orahovica na organizaciji ovog memorijala kojim Tomislava nikada nećemo zaboraviti i nadam se kako će isti postati tradicionalan– rekao je Grabovac, a potom se obratio predsjednik ŽRS VPŽ Antun Blažević:

– Teško je danas bilo što reći, osim veliko hvala Tomi za sve. Bio je simbol rukometa u našoj županiji i ovo je najmanje što svi za njega možemo učiniti. Hvala svima od srca što ste došli– rekao je Blažević.

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister naglasio je da je, iako je kratko poznavao Prebega, brzo shvatio koliko je on vrijedan i koliko rukometno znanje ima te posebno koliko je velik kao čovjek:

– Čast mi je da je ovaj 1. memorijal u Orahovici kojoj je gospodin Prebeg puno toga dao. Puno je dao rukometu i sportu u cijeloj županiji i vjerujem kako će rukomet u Orahovici nastaviti stopama Tomislav Prebega, a to su stope pobjeda i uspjeha. Hvala svim na dolasku i vjerujem kako se svi zajedno vidimo i iduće godine– rekao je Rister, a potom je turnir otvorio župan VPŽ Igor Andrović:

– Virovitičko-podravska županija ima veliku rukometnu tradiciju i u Slatini, i Virovitici i u Orahovici, a upravo velike zasluge za to u cijeloj županiji i za stvaranje te tradicije ogroman je dio je bio Tomislav Prebeg koji je sa svojim znanjem, vještinama nizao nemjerljive uspjehe. Danas Tomislav nažalost više nije s nama, ali njegov duh i djelo su zauvijek s nama. Ja se nadam da će ovaj turnir biti putujući, da će se igrati u sva tri grada gdje je ovaj velikan radio i stvarao povijest, jer on je to kao čovjek i sportaš i zaslužio– rekao je Andrović.

U natjecateljskom dijelu u prvoj poluzavršnici NEXE 2 je bio bolji od Orahovice s konačnih 21:26, do je u drugoj Slatina svladala Viro Viroviticu s 26:16. U utakmici za treće mjesto Viro Virovitica je bila bolja od domaćina Orahovice s 26:12, dok je u velikom finalu Slatina bila uvjerljiva kontra našičkog NEXE-a 2 s krajnjih 27:19.

Tako je prvi Prebegov memorijal pripao njegovoj Slatini, a teba svakako reći da je turnir uveličao i član Izvršnog odbora HRS-a i predsjednik RK NEXE Josip Ergović.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić, Radio Orahovica)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content