Sletio na parkirana vozila i završio na krovu: Poznati detalji bizarne prometne nesreće u Slatini

PU virovitičko-podravska objavila je detalje bizarne prometne nesreće koja se u noći sa subote na nedjelju dogodila u Ulici kralja Zvonimira u Slatini i koja je, obzirom na četiri razbijena vozila, samo srećom završila bez nastradalih, ali s većom materijalnom štetom.

Prema izvješću policije, vozač osobnog automobila starosti 49 godina kod kojega je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,86 g/kg je u subotu prije ponoći u Ulici kralja Zvonimira u Slatini uzrokovao slijetanje vozila s ceste.

Ovaj vozač je upravljao vozilom neprilagođenom brzinom uvjetima na cesti, odnosno mokrom kolniku i smanjenoj preglednosti uslijed kiše koja je padala i noćnim uvjetima vožnje, uslijed čega je došlo do nekontroliranog kretanja vozila po kolniku.

Prvo je vozilom zahvatio šljunčani kolni prilaz i prednjim dijelom vozila udario u smjerokazni stupić, nakon čega je, nastavivši nekontrolirano kretanje po zelenoj površini došlo do zanošenja vozila i udara lijevom bočnom stranom vozila u drveni nosač telekomunikacijske infrastrukture koji je bio pričvršćen za betonski nosač i metalni ormarić pokraj njega.

Drveni stup je pao na tri vozila parkirana na šljunčanom kolnom prilazu, kojom prilikom je došlo do odbacivanja vozila u zrak i udara lijevim bočnim dijelom u lijevi bočni dio prvoga parkiranog vozila koje je pomaknuto i prevrnuto na desnu bočnu stranu, pri čemu je zadnjim dijelom udarilo u obiteljsku kuću, a gornjim dijelom u sljedeće parkirano vozilo, dok je vozilo u pokretu poprečno zaustavljeno gornjim dijelom na gornjim dijelovima dva parkirana vozila.

Osim vozača je u ovoj prometnoj nesreći sudjelovao i 18-godišnji putnik. Vozač i putnik nisu koristili sigurnosni pojas, stoji u priopćenju PU virovitičko-podravske.

(PU virovitičko-podravska)

Nesreca 1
Foto: čitatelj

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content