“Solar Roofs for Green Virovitica”: U tijeku je projekt postavljanja solarnih elektrana na pet ustanova, u pripremi su i novi projekti

U gradu Virovitici u tijeku je provedba projekta “Solar Roofs for Green Virovitica”. Podsjetimo, riječ je o projektu izgradnje solarnih elektrana na pet ustanova, a radovi su trenutno u tijeku na krovištu Dvorca Pejačević, tvrtke Virkom te Dječjeg vrtića Cvrčak (Pejačevićeva ulica). Ovih dana postavljanje solarnih elektrana krenut će i na Općoj bolnici Virovitica, a potom i Palači Pejačević.

Radove izvodi tvrtka Elektrokem d.o.o. iz Zagreba, a stručni nadzor obavlja NNM ENERGETIKA d.o.o. iz Virovitice. Cilj projekta je smanjenje potrošnje, tj. da se što više energije stvara iz obnovljivih izvora.

Ukupna vrijednost projekta je 735.000 eura, uz stopu sufinanciranja od 85 posto. Pripremila ga je i prijavila Regionalna energetska agencija Sjever koja je i partner na projektu, dok su nositelji Grad Virovitica, tvrtka Virkom i Opća bolnica Virovitica. Projekt se sufinancira u sklopu programa “Energija i klimatske promjene” u okviru Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora.

Untitled 1

Grad Virovitica nastavlja raditi na projektima koji uključuju obnovljive izvore energije i prilagodbu klimatskim promjenama. Trenutno je u fazi izrade projektna dokumentacija za pet novih solarnih elektrana, a koje bi se u budućnosti gradile na zgradi Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, zgradi Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, dvorani OŠ Vladimir Nazor, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić te na zgradi Dječjeg vrtića Cvrčak na Trgu dr. Ante Starčevića.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content