Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Podravske Sesvete, načelnik Sitek: Kontinuirano moramo raditi na ostvarenju temeljnih ciljeva

U društvenom domu u Podravskim Sesvetama danas (utorak) je u povodu Dana općine održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Podravske Sesvete. Uoči sjednice, u župnoj crkvi Svih Svetih održana je i sveta misa.

Sjednicu je pozdravnim riječima otvorio potpredsjednik Općinskog vijeća Damir Fičko, a nazočili su joj župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, načelnici općina: Mirko Korotaj (Cestica), Petar Dombaj (Drnje), Lara Samoščanec (Đelekovac), Vjekoslav Maletić (Ferdinandovac), Stjepan Milinković (Gola), Mato Kuzminski (Koprivnički Bregi), Ivan Sabolić (Legrad), Mirko Remetović (Novo Virje), Ivan Derdić (Peteranec) i Damir Kolman (Rasinja), zatim pročelnica u općini Molve Karolina Franjo, članice i članovi Općinskog vijeća, gospodarstvenici, predstavnici udruga i drugi.

Načelnik Mladen Sitek predstavio je viziju općine te brojne projekte – one koji su završeni, koji se provode, ali i one koji su u fazi pripreme.

– Naša vizija razvoja općine je bolje pozicioniranje na karti županije i na karti Republike Hrvatske. Da bi proveli viziju razvoja općine, kontinuirano moramo raditi na ostvarenju temeljnih ciljeva, a to su zaustaviti iseljavanje, stvoriti uvjete za ugodan život u našoj općini i uvjete za otvaranje novih radnih mjesta. Prvi temeljni cilj, zaustaviti iseljavanje, počinje postupno donositi rezultate donesenim određenim mjerama, odlukama i provedenim projektima među kojima je svakako izgradnja Dječjeg vrtića Leptirići, kojeg pohađa 52 mališana. Tu su i mjere koje kontinuirano provodimo, a to je subvencioniranje prve kupnje ili gradnje kuće, odnosno stana za mlade obitelji starosti do 40 godina, subvencioniranje smještaja djece u Dječji vrtić Leptirići, kao i drugim vrtićima, subvencioniranje nabave radnih bilježnica učenika područne škole, subvencioniranje smještaja učenika srednjih škola i kreditiranje studenata – rekao je načelnik Sitek.

IMG_3879

Istaknuo je kako Općina kontinuirano radi i na stvaranju boljih i ugodnijih uvjeta za život.

– Drugi temeljni cilj, stvaranje uvjeta za ugodan život u našoj sredini, upravo se odnosi na sve projekte koje smo proveli, koje provodimo i koji su u planu provedbe. Uspješno smo proveli četiri projekta ukupne vrijednosti 197 tisuća eura, a to je rekonstrukcija Ulice Braće Radića, rekonstrukcija javne rasvjete u Mekišu, program Zaželi te ulaganje u vatrogastvo na području općine. Trenutno izvodimo adaptaciju stanova u javnoj zgradi, odnosno zgradi Općine, a završena je projektno-tehnička dokumentacija s pripadajućim dozvolama za sanaciju odlagališta otpada “Šarje”, energetsku obnovu društvenog doma Mekiš, uređenje centra naselja Podravskih Sesveta, izgradnju novog društvenog i vatrogasnog doma u Podravskim Sesvetama te izgradnju tribine JUG 2 – dodao je načelnik Mladen Sitek.

Općina Podravske Sesvete u suradnji sa Županijom, koja je i osnivač osnovnih škola na području KKŽ, ulaže i u školstvo pa je tako u planu rekonstrukcija i dogradnja područne škole i izgradnja nove školsko-sportske dvorane u Podravskim Sesvetama. Projekt je to na koji se osvrnuo i župan Darko Koren.

-Trebamo iskoristiti sve one resurse i ljude koji mogu doprinijeti u jednu sredinu. Drago mi je da smo zajedno s Općinom našli taj put koji je zajednički, a koristan za sve, kako za Općinu i Županiju, tako i za školu, koja je u ovoj općini institucija od iznimne važnosti. Uložili ste puno truda i na kraju se isplatilo, ovo je jedan od prioritetnih projekata. U planu nam je dogradnja u cilju jednosmjenske nastave i izgradnja male dvorane za potrebe ove škole. Naravno, bitni su nam i naši gospodarstvenici. Moramo biti optimisti i vlastitu energiju prenositi na naše suradnike i sugrađane, jer svako od nas jednako je važan i ima svoju ulogu. Općina Podravske Sesvete je općina koju treba pohvaliti i čestitam im na svim postignućima. Uvijek se može i treba napredovati i upravo to zajedništvo i zajednički rad je jedna misija i nešto čemu treba težiti. Puno toga je napravljeno kroz godinu, želim vam puno uspjeha u daljnjem radu, a Županija vam je uvijek na raspolaganju – rekao je župan Koren te čestitao svim mještanima Dan općine.

IMG_3891

Sve prisutne pozdravio je i načelnik općine Gola dr. Stjepan Milinković koji je u ime svih nazočnih načelnika čestitao Dan općine Podravske Sesvete istaknuvši kako je važno očuvati Općinu i nastaviti raditi istim tempom kako bi očuvali ovaj prekrasni kraj i ovu sredinu.

Na završetku sjednice dodijeljena su Javna priznanja zaslužnima za promicanje i razvoj općine Podravske Sesvete, a ovogodišnje laureate možete vidjeti OVDJE.

Svečanu sjednicu glazbenim programom uveličao je Zbor umirovljenika općine Podravske Sesvete te tamburaški sastav Područne škole Podravske Sesvete pod vodstvom učitelja glazbene kulture Tomislava Glumbića.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content