Terenska nastava orahovačkih sedmaša: Posjetili Muzej krapinskih neandertalaca, dvorac Trakošćan te Park znanosti u Oroslavju

Učenici 7.a, 7.b i 7.c razrednog odjela Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić Orahovica posjetili su Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini, dvorac Trakošćan te Park znanosti u Oroslavju.

U pratnji učenika, bili su njihovi razrednici Nevija Brstilo (razrednica 7. a razreda), Vesna Šimon (razrednica 7. b razreda) i Krešimir Vrkić (razrednik 7. c razreda) te učiteljica engleskog jezika Valentina Špalj.

Prva postaja terenske nastave bio je Muzej krapinskih neandertalaca, gdje su učenici uz stručno vodstvo muzeja mogli vizualizirati razvoj ljudi i ljudskih zajednica kroz različita prapovijesna i povijesna razdoblja. Osim toga, saznali su mnoštvo informacija o životu Dragutina Gorjanovića-Krambergera te o prošlosti Krapine i krapinskog muzeja.

-Nakon muzeja, uputili smo se u dvorac Trakošćan, gdje smo, osim predivnog krajolika i veličanstvene arhitekture trakošćanskog dvorca, upoznali i različite društvene odnose na hrvatskom području te ranonovovjekovne i novovjekovne umjetničke stilove uz pomoć ostavštine grofova Draškovića. Kako su nakon uspona na Trakošćan mnogi od nas ogladnili, bilo je vrijeme da se uputimo na ručak u pizzeriju “Oro-Goro” u Oroslavje. Poslije ručka otišli smo do posljednje postaje naše terenske nastave – u Park znanosti. Tu su učenici na zabavan način proučavali zakone fizike i matematike, i sami sudjelujući u brojnim aktivnostima uz pomoć stručnog vodiča Parka znanosti – rekli su voditelji učenika orahovačke osnovne škole.

-Završetkom aktivnosti u Parku znanosti autobus nas je vratio natrag do škole u večernjim satima. Na kraju bismo zahvalili i vodiču koji nas je vodio kroz sve etape terenske nastave i svojim dugogodišnjim iskustvom pomogao da ona bude uspješno provedena, gospodinu Vjeranu Nadovskom – zaključili su.

(www.icv.hr, vg, foto: OŠ IBM Orahovica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content