U mjestu Grudnjak kod Zdenaca otvoren novi ribički dom Športskog ribolovnog društva “Linjak”

Danas (nedjelja) se u ranim jutarnjim satima u Zdencima okupilo 80-ak ljubitelja ribolova na tradicionalnom Ribičkom kupu u organizaciji Športskog ribolovnog društva “Linjak” Zdenci, a u povodu Dana općine. Uoči početka natjecanja održana je mala svečanost otvorenja novog Ribičkog doma društva kojem su nazočili zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić te predsjednik Općinskog vijeća Jurica Kiris.

Ribolovcima te posebno svojim članovima prvi se obratio predsjednik ŠRD “Linjak” Murat Durmiši, naglasivši kako je presretan što je ovogodišnje natjecanje započelo u novom domu.

– Ove godine održava se naš tradicionalni 23. Ribički kup, možda jedan od najdugovječnijih na ovim prostorima i zato sam posebno sretan što smo ga započeli otvorenjem našeg novog Ribičkog doma. Hvala Općini i načelniku Tomislavu Durmiću koji su nam ovo omogućili, a mi ćemo se i dalje truditi da svojim radom budemo ponos i veliki promotor naše općine. Hvala svim prijateljima ribolovcima koji su se po ovom lošem vremenu odazvali, ali iskreno, nama ribičima loše vrijeme puno i ne smeta – rekao je Durmiši, a potom se obratio načelnik Tomislav Durmić, vidno sretan i zadovoljan sjajnim izgledom novog ribičkog zdanja:

– Uređenje ovog doma započelo je prošle godine u rujnu, a sada je i završeno na radost ne samo naših ribiča, nego i mene osobno, a vjerujem i svih Zdenčana. Drago mi je da smo se okupili u ovako velikom broju i zahvaljujem ŠRD Linjak na dugogodišnjoj ustrajnosti u organizaciji ovog natjecanja – rekao je Durmić, a potom je novi Ribički dom i Kup otvorio zamjenik župana VPŽ Marijo Klement:

– Na sreću i osobno sam ribolovac pa znam kako i što rade ribički klubovi na području naše županije i moram priznati da ovakvo prekrasno zdanje nema nitko na našem području. Stoga, čestitam načelniku Durmiću, predsjedniku i svim ribičima što su zajednički iznjedrili ovaj objekt koji je zlata vrijedan. Svim ribičima želim bistro i uživajte u ribolovu – rekao je Klement, a potom su se ribiči koji su pristigli iz svih pet slavonskih županija uputili na table.

(www.icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content