U posao je uveden izvođač radova rekonstrukcije stare škole Stari Gradac koja će u budućnosti biti dio Dječjeg vrtića “Potočnica”

Izvođač radova na izvođenju građevinskih radova rekonstrukcije stare škole Stari Gradac u područni odjel Dječjeg vrtića “Potočnica” uveden je u posao.

Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije stare škole Stari Gradac u područni odjel Dječjeg vrtića “Potočnica” potpisan je s izvođačem radova Slavić-inženjering d.o.o. iz Virovitice u vrijednosti od 742.087,93 eura s PDV-om, dok će stručni nadzor nad radovima vršiti CROMING d.o.o. iz Pitomače.

Radovi se izvode u sklopu provedbe projekta “Rekonstrukcija i opremanje područnog vrtića u Starom Gracu” temeljem sklopljenog Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koji se 100 posto financira sredstvima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. kroz Podmjeru 7.4 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” provedba tipa operacije 7.4.1 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”.

Svrha zahvata u prostoru je projektiranom adaptacijom ostvariti novu organizaciju prostora unutar tlocrtnih gabarita postojeće zgrade bez zadiranja u konstruktivne elemente iste, a sve u svrhu zadovoljavanja namjeni prostora za potrebe Ustanove predškolske skrbi – Područnog odjela Dječjeg vrtića Potočnica Pitomača.

Prema pedagoškom standardu adaptirani objekt zadovoljava uvjete za pružanje ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za ukupno 54 djece različitih dobnih skupina. Projektiranom adaptacijom prostor će biti u funkciji: jedinice za jasličku dob za 12 djece uzrasta od 12 do 36 mjeseca, jedinice za vrtićku dob za 20 djece uzrasta od 3 do 5 godina, jedinice za vrtićku dob za 22 djece uzrasta od 5 do 7 godina. Rok za završetak svih radova rekonstrukcije i opremanja je do svibnja 2024. godine.

(pitomača.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content