U protekla 24 sata tri prometne nesreće na području VPŽ: Jedna osoba teško, a tri lako ozlijeđene

Uz prometnu nesreću koja se dogodila na ulazu u virovitičko prigradsko naselje Rezovac, na području Policijske uprave virovitičko-podravske jučer (srijeda) su evidentirane još dvije prometne nesreće u kojima je došlo do slijetanja vozila s ceste u zavoju, a obje su uzrokovane upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom.

Prema policijskom izvješću, prva nesreća dogodila se u 10:20 sati u Ulici kralja Zvonimira u Slatini, a uzrokovala ju je 45-godišnja vozačica osobnog automobila. Osim nje, u ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena i njezina 32-godišnja suputnica.

Do ove prometne nesreće došlo je u trenutku kada je vozačica kotačima zahvatila desni rub kolnika i udarila u prometni znak koji je od udarca izbijen iz zemlje. Nastavivši kretanje ravno, vozilom je prešla preko kolnika Lovačke ulice i sletjela u putni kanal. Od udarca u padinu putnog kanala vozilo je odbijeno, te je udarilo u putni most gdje je zaustavljeno.

U večernjim satima, oko 21:20, na dionici županijske ceste između Detkovca i Brezovice dogodila se najteža prometna nesreća u kojoj je vozač motocikla teško ozlijeđen.

Vozač (32), prilikom vožnje neregistriranog i neosiguranog motocikla koristio je zaštitnu kacigu, a prilikom kočenja u zavoju zahvatio je putnu bankinu, uslijed čega je došlo do slijetanja i pada motocikla i vozača na zelenu površinu.

Nakon daljnjeg nekontroliranog kretanja i prelaska preko zelene površine obrasle visokim raslinjem, došlo je do udara vozača i motocikla u stablo gdje su zaustavljeni. Vozač motocikla je zbog zadobivenih višestrukih teških ozljeda zadržan na liječenju u Općoj bolnici Virovitica.

Kod niti jednog vozača nije utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content