U Zavodu za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ predstavljena knjiga Dubravka Klarića “Droga – lažno zadovoljstvo i stvarni problemi”

U učionici Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije, u Virovitici je danas (ponedjeljak) predstavljena knjiga umirovljenog magistra kriminalistike Dubravka Klarića “Droga – lažno zadovoljstvo i stvarni problemi”.

U nazočnosti brojnih policijskih službenika i virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, knjigu su, uz autora, predstavili recenzenti knjige, djelatnici Zavod za javno zdravstvo Virovitičko-podravske županije “Sveti Rok” Miroslav Venus i Siniša Brlas.

U uvodu sve je pozdravio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Od svojih početaka Virovitičko-podravska županija aktivno je uključena u prevenciju zlouporabe droga. Cilj nam je da zlouporabe droge ima što manje na našim ulicama. Drago mi je što su i ljudi iz našeg kraja bili uključeni u nastanak ovog djela- tom prilikom je rekao Igor Andrović.

Nakon njega nekoliko riječi je rekao ravnatelj Zavod za javno zdravstvo Virovitičko- podravske županije “Sveti Rok” Miroslav Venus.

– Suradanja s Dubravkom Klarićem je duga i plodonosna. Ovo nije prvi, a vjerujem niti posljednji put da surađujemo s njim. Naša borba s tom pošasti traje od naših početaka. U našoj županiji zahvaljujući kvalitetnim preventivnim radom te dobrom suradnjom sa školama i svim drugim institucijama, nemamo izražen problem s konzumacijom teških droga. Naši mladi su većinom su orijentirani na konzumaciju marihuane i lakih droga- naglasio je Miroslav Venus.

Svoje viđenje iznio je i Siniša Brlas.

– Možemo reći da je Dubravko Klarić naš veliki prijatelj s kojim odlično surađujemo. Ova knjiga je smo jedna u nizu njegovih knjiga o ovoj tematici, od kojih se svaka nadovezuje jedna na drugu. Očekujem da će se taj niz nastaviti- rekao je prof. Siniša Brlas.

– Ovo mi nije prvi puta da sam u Virovitici, jer imao sam više puta čast i zadovoljstvo predstavljati svoje prethodne knjige u Virovitici. Knjiga govori o zlouporabi droga, koja konzumentima čini lažno zadovoljstvo, a ustvari ostavlja probleme i njima i cijelom njihovom okruženju. Na međunarodnom narko tržištu pojavljuju se neki novi oblici već postojećih droga. Knjiga je namijenjena širokoj javnosti, ali i policijskim djelatnicima jer šalje određenu poruku-  prilikom predstavljanja rekao je Dubravko Klarić.

Tijekom predstavljanja knjige nazočni su se mogli upoznati s primjerima druga koje se pojavljuju na tržištu.

(www.icv.hr, mš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content