Udruge “Budi mi prijatelj” i “Mali princ” započele suradnju: Zajedničkim snagama pridonijeti što kvalitetnijem životu djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

Tjedan prožet brojnim i raznovrsnim aktivnostima imala je Udruga roditelja i skrbnika djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Budi mi prijatelj” iz Virovitice.

U prostorijama udruge, a u sklopu projekta “Teškoće u razvoju kao društvena odgovornost”, početkom tjedna održano je predavanje na temu “Poticanje komunikacijskog razvoja djeteta” predavačice Sanje Borovec.

Srijeda, već tradicionalno, okupila je članove – maštovite kreativce. Roditelji su vrijedno odradili likovnu radionicu, dok su se oni najmanji “bavili” razigranošću i volonterke odveli u maštoviti razigrani dječji svijet.

U četvrtak, uputili su se u Đurđevac gdje su posjetili Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Mali princ”. Predsjednica udruge Kristinka Štefan upoznala ih je s dugogodišnjim radom ove đurđevačke udruge, iskustvom provođenja mnogobrojnih projekata, kao i prilagođenim aktivnostima svojim članovima. Tom prigodom dogovorena je daljnja suradnja, kao i pomoć bilo koje vrste prema virovitičkoj Udruzi “Budi mi prijatelj”.

-Svakako ćemo uzeti u obzir njihove saviete i preporuke i vrlo smo sretni što kao mlada udruga imamo od koga učiti i oblikovati se. Udruga kao što je Mali Princ nosi dugogodišnje iskustvo i sigurno se isplati učiti od dragih nam prijatelja – poručili su iz virovitičke Udruge “Budi mi prijatelj”.

Posljednja u nizu aktivnosti bilo je predavanje “Kako naučiti tu tešku matematiku”, koje je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica organizirala Udruga za Down sindrom VPŽ. Predavačica Dinka Vuković tom prigodom pokazala je na nizu konkretnih primjera iz prakse kako se matematika može približiti osnovnoškolcima. Tom prilikom prezentirana su didaktička pomagala za lakše učenje i svladavanje matematike, a predavanju je nazočio i predsjednik Udruge “Budi mi prijatelj”, Saša Sambol, koji će stečeno znanje prenijeti roditeljima i skrbnicima djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

(Udruga “Budi mi prijatelj”)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content