Vjetrovito, kišovito i svježije: Tijekom subote i nedjelje obilnije oborine, mogući i pljuskovi praćeni grmljavinom

Pred nama je osjetnija promjena vremena. Ulazak u kalendarsku, ali i astronomsku jesen 2023. godine obilježit će jesenski vremenski uvjeti. Uz više oblaka očekujemo povremenu kišu ili pljuskove koji mogu biti praćeni grmljavinom.

Tijekom današnjeg (petak) dana zadržat će se suho, a južina će pojačavati kao predznak osjetnije promjene vremena koju očekujemo tijekom subote i nedjelje.

Vjetar slab do umjeren južnih i jugozapadnih smjerova. Jutarnje temperature zraka između 14°C i 19°C. Najviše dnevne između 26°C i 30°C.

Tijekom subote i nedjelje očekujemo čestu kišu ili pljuskove koji će ponegdje biti izraženiji. Na području Virovitičko-podravske županije, ako ćemo se bazirati na trenutne izračune prognostičkih modela, očekujemo obilniju oborinu. Između 30 i 70 mm kiše, ponegdje i više.

Vjetar slab do umjeren, na udare i jak sjevernih i sjeverozapadnih smjerova. Jutarnje temperature zraka između 12°C i 15°C. Najviše dnevne između 16°C i 20°C.

Višegodišnja mjesečna rujanska količina oborine na području Virovitice je 74.3 mm. Ponegdje će u svega 48 sati pasti 50 posto, ako ne i mjesečna količina oborine. Najkišovitiji smo rujan imali 2010. godine kada je palo 243.7 mm oborine, a najsuši 1986. godine kada je palo “skromnih” 16.4 mm.

U tjedan pred nama ulazimo uz stabilnije vremenske uvjete. Temperature zraka u blagom porastu.

(www.icv.hr, kp)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content