Volonterke CK Našice, Ema Jović i Rea Minarek, sudjelovale u Zagrebu na edukaciji “Crveni križ u zelenom okviru – trening za trenere”

Hrvatski Crveni križ organizirao je u razdoblju od 21. do 22. rujna 2023. godine edukaciju “Crveni križ u zelenom okviru – trening za trenere” u Edukacijskom centru HCK-a u Zagrebu na kojoj su sudjelovale i dvije volonterke Crvenog križa Našice, Ema Jović i Rea Minarek.

Naglasak je bio na klimatskim promjenama te svime što vežemo uz njih. Polaznici edukacije osposobljavali su se u području klimatskih promjena, izvanrednih situacija, mentalnog zdravlja, prve pomoći te kako navedene teme predstaviti djeci i mladima prema programu HCK-a (“Sigurnije škole i vrtići”, “Crveni križ u zelenom okviru”, te “Odgoj za humanost od malih nogu”) uz sudjelovanje na radionicama namijenjenima mladima (“Ugljični otisak”, “Razvrstavanje otpada”, “Staklenički plinovi”, te “Klimatske promjene i Jadransko more”).

Cilj je izravno utjecati na razvoj svijesti o klimatskim promjenama i njihovu utjecaju na svakodnevni život te potaknuti djecu i mlade, ali i odrasle na pozitivne promjene u društvu.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

(tekst i foto: GDCK Našice)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content