“Wine not”: Urban wine party na vratima Papuka za sve ljubitelje dobrih vina i ukusnih zalogaja

Treći event u okviru ovogodišnjeg vinskog festivala “Slavonija i Podravina, wine not!?“ održan je sinoć na vratima Papuka, u Geo info centru u Voćinu, pod nazivom Urban Wine Party. 

Na prostranoj terasi Geo Bara, posjetitelji su uz vodstvo ambasadorice vinskog festivala Ivane Nemet spojili vina s okusom bobičastog voća, roze i Frankovku s ukusnim zalogajima i desertom koji je došao kao posebna nota cijeloj večeri. Svojim dolaskom manifestaciju su uveličali virovitičko-podravski župan Igor Andrović i načelnik Općine Voćin Predrag Filić.

Za glazbu se tijekom večeri pod zvijezdama na vratima Papuka pobrinuo DJ Mario. Vinski festival nastavlja se već danas (subota) u 19 sati, kada će u Turističko-informativnom centru Klopotec, u pitomačkom vinogorju, posjetitelji moći uživati u “Vinu i mitologiji”. Uz iznimna vina i fine podravske zalogaje, priče i legende interpretirat će Mladen Medak Gaga.

Podsjećamo, i ove godine vinski festival organizira Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Virovitičko-podravske županije te u suorganizaciji s lokalnim turističkim zajednicama. Posjetitelji će kroz ukupno 6 evenata, a koji su raspoređeni diljem VPŽ imati priliku saznati više o domaćim proizvođačima, proizvodnji vina i kušati  18 različitih vina, među kojima su i ekskluzivna vina, koja će se moći kušati po posljednji put. 

Nakon pitomačkog kraja, festival se seli u Noskovce, gdje će se “Vinski party u drevnom perivoju” održati u Dravskoj priči 22. rujna u 18 sati. Ondje će posjetitelji moći uživati u starim vinima, slavonskom snacku uz dobru atmosferu za koju je zadužen Tamburaški sastav Suhopoljski tamburaši.

Posljednja lokacija i posljednji festival pod nazivom “Wine&run”, održat će se 30. rujna u 12 sati u Orahovici  gdje će posjetitelji imati priliku poznati orahovačke vinare na hedonističkom maratonu koji se ne trči nego hoda uz pratnju kočija i slavonskih tamburaša. Za svaki event potrebno je kupiti ulaznicu.

(www.icv.hr, mlo, vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content