Zaposlit će se 99 ljudi, koji će brinuti za minimalno 598 korisnika: Uz savjetodavnu pomoć VIDRA-e prijavljeno 7 projektnih prijedloga za “Zaželi”

U okviru (trajnog) Poziva “Zaželi – prevencija institucionalizacije” (SF.3.4.11.01.), objavljenog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije pružila je savjetodavnu podršku prihvatljivim prijaviteljima za prijavu 7 projektnih prijedloga.

Cilj Poziva je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi, odnosno pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Pozivom je definirana obvezna aktivnost pružanje usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština, koja obvezno uključuje: zapošljavanje pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine za organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba. Također uključuje i praćenje i kontrolu izvršenih usluga, nabavu i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, komunikaciju i vidljivost te upravljanje projektom i administraciju.

Za područje Virovitičko-podravske županije prijavljeno je 7 projektnih prijava uz savjetodavnu pomoć RA VIDRA-e:

  • Općina Lukač – Općina Lukač-Zaželi
  • Općina Gradina – Pomagati, znači voljeti
  • Općina Čađavica – ZAŽELI ZA SVE U OPĆINI ČAĐAVICA – FAZA 4
  • Općina Crnac – OPĆINA CRNAC ZAŽELI FAZA 4 – “NISTE SAMI”
  • Općina Suhopolje – Zaželi u Suhopolju – faza IV
  • Općina Sopje – Zaželi – Općina Sopje
  • GDCK Slatina – Za život kakav zaslužuju 4

Navedenim projektima na području Virovitičko-podravske županije planira se pružit usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za minimalno 598 osoba starijih od 65 godina i odraslih osoba s invaliditetom, te se planira zaposliti 99 pružatelja usluge tijekom 34 mjeseca trajanja provedbe projekata.

Ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosi 5.049.000 eura, dok ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga je 100.000.000 eura.

Osim ostvarenja ciljeva ovoga Poziva, provedbom navedenih projekata financirat će se pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom, kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.

(www.ravidra.hr, foto: ilustracija, D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content