Završen Srednjovjekovni viteški turnir u Slatinskom Drenovcu: Uz dnevnu bitku za utvrdu Klak, posjetitelji uživali u raznovrsnom sadržaju

I nedjelja je u Slatinskom Drenovcu protekla u duhu spektakularnih događaja i velikog broja posjetitelja, a 10. viteški turnir u organizaciji Reda vitezova Ružice grada Orahovica, Općine Čačinci, TZ Vrata Papuka, Parka prirode Papuk i Hrvatskih šuma, ponovno je dokazao svoju opravdanost.

Dan je započeo otvaranjem viteških tabora, nastavljen je predstavljanjem gostujućih skupina, dok je potom održana demonstracija viteškog oružja. Vrhunac drugog dana bio je u poslijepodnevnim satima. Uvod je bila igra s djecom, odnosno mala škola mačevanja, a potom su na scenu ponovno izašli slovački vitezovi na konjima koji su ponovno priredili ogroman spektakl s novim disciplinama i nešto ponovljenim od dan ranije.

Uslijedio je potom predah uz srednjovjekovne plesove Udruge Grofice Konjski koje su na kraju svog nastupa plesnom umijeću podučili i posjetitelje.

Veliko finale bila je dnevna bitka za utvrdu Klak. Prvo su za agu zaplesale djevojke iz KUD-a Čačinci, a potom su se pojavile trbušne plesačice izravno iz sultanovog harema iz Turske, koje su na vrhunski način utjelovile plesačice Studija Dalal iz Osijeka.

Nakon teške borbe, Turci su poraženi i zauvijek protjerani iz Klaka i svih ovih krajeva.

– Sve ovo što mi radimo, sve bitke koje uprizorujemo, rađene su na povijesnim činjenicama, na realističan i autentičan način. Prikazali smo poraz Turaka kod Klaka i njihov definitivni kraj na ovim prostorima. Hvala svim sudionicima koji su sve ovo odradili na iznimno visokoj razini, hvala svima koji su nas podržali i pomogli da sve ovo u dva protekla dana pripremimo. Hvala Općini Čačinci i Turističkoj zajednici Vrata Papuka, Parku prirode Papuk i Hrvatskim šumama i veliko hvala braći vitezovima te publici koja nas je oba dana pratila u iznimno velikom broju – rekao je nakon završetka Vlado Grgić – Crni, predsjednik Reda vitezova Ružice grada Orahovica.

Fotogaleriju s prvog dana Srednjovjekovnog viteškog turnira u Slatinskom Drenovcu možete vidjeti OVDJE.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić, T. Szabo)

no images were found

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content