Župan I. Andrović posjetio općinu Crnac: Saznao sve o najvažnijim projektima, u vrtić u Velikom Rastovcu upisano 20 posto više djece

Zadovoljan je bio Mato Damjan, dugogodišnji načelnik Općine Crnac, prilikom posjete virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovih suradnika ovoj općini. Tom prigodom izvijestio je načelnik Damjan što se sve radi na ovom području, koje je uglavnom poljoprivredno orijentirano. Naglasio je tri najvažnija projekta. 

-To je projekt aglomeracije, centra za stare i nemoćne i polivalentne dvorane. Ti projekti su nam vrlo važni i bitni – istaknuo je Damjan.

Naglasio je i kako je gradnja dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu pun pogodak. Vrtić je prvotno bio planiran za osamnaestero djece, no upisalo ga je 20 malih polaznika. Danas je u njemu još više djece. 

-Imamo upisano 24 djeteta i ako se nastavi ovakav rast, trebat će nam proširenje kapaciteta i nadogradnja vrtića – zadovoljno je podcrtao Damjan.

Dječji vrtić u Velikom Rastovcu dio je Javne ustanove Dječji vrtić Lipa, koji objedinjuje vrtiće u Čađavici i Čačincima i sjajan je primjer funkcionalnog povezivanja triju ustanova u jednu na razini cijele RH.

Tu je i projekt brzog širokopojasnog interneta, kojim će stanovnici 5.613 stambenih jedinica na području osam općina Virovitičko-podravske županije imati na raspolaganju  „autocestu budućnosti“. Virovitičko-podravska županija je jedna od rijetkih županija u Hrvatskoj koja provodi takav projekt, a stanovnici općina: Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje, Voćin i Zdenci dobit će širokopojasni internet brzine do 100 Mbps.

Među njima su i stanovnici općine Crnac koji su dio tog projekta. Načelnik Mato Damjan se zahvalio županu Igoru Androviću, Virovitičko-podravskoj županiji i njenim institucijama na potpori u projektima koji se provode na ovom području, a posebno je apostrofirao VIDRA—u, Agenciju za regionalni razvoj VPŽ i Poduzetnički inkubator VPŽ, u provođenju ideja i pripremi njihovih projekata.

Župan Igor Andrović naglasio je kako će Virovitičko-podravska županija uvijek imati otvorena vrata, kako za projekte iz općine Crnac, tako i za projekte iz svih općina i gradova.

-Naša je svrha i obveza ravnomjeran razvoj svih naših naselja, općina i gradova, a time i pomoć u svakom projektu gdje možemo pomoći, kako savjetom, pripremom ili provedbom. Općina Crnac je primjer kako i malene općine svojim radom i zalaganjem, svojim idejama i svojim projektima mogu hrabro kročiti naprijed stvarajući bolje uvjete života za sve svoje stanovnike.

U svakom vašem projektu, imat ćete moju potporu, potporu Virovitičko-podravske županije te svih naših institucija zaključio je župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content