Biciklist u Bušetini napuhao 3,26 promila: Proteklog tjedna evidentirano 14 prometnih nesreća

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je ukupno 14 prometnih nesreća. U četiri od njih lake tjelesne ozlijede zadobile su četiri osobe, dok je 10 prometnih nesreća bilo s materijalnom štetom. U tri prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja.

U petak 27. listopada oko 15:15 sati ulicom Matije Gupca u Virovitici 70-godišnjak se kretao nepropisnom brzinom upravljajući osobnim automobilom, te je zbog nemogućnosti zaustavljanja vozila na vrijeme udario u osobni automobil zaustavljen na kolniku ispred njega. Vozači su alkotestirani bez reakcije na alkohol. U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta, a putnik u vozilu je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Ukupno je utvrđeno 341 prekršaj, od kojih 41 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 73 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 68 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, pet prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom i dugo.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,26 g/kg je utvrđena kod vozača starosti 45 godina koji je zatečen kako upravlja biciklom, u subotu 28. listopada u 10:25 sati u mjestu Bušetina.

Najveća brzina kretanja vozila od 104 km/h, utvrđena je stacionarnom kamerom u petak 29. listopada u 16:37 sati u mjestu Čađavački Lug, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h. Tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila stranih registarskih oznaka.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su dvije osobe, jedna zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom a druga zbog odbijanja alkotestiranja. Temeljem čl.137. Prekršajnog zakona nije bilo zadržanih osoba.

Tijekom proteklog tjedna bila je provedena akcija “Četiri ubojice u prometu” na području Policijske postaje Orahovica. Kontrolirano je 29 vozila i vozača, a utvrđeno je 17 prekršaja.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content