Boćari Doljana osvojili Kup: Predstavljat će Slavoniju na državnoj razini

Boćari Doljana iz Orahovice osvojili su Kup Slavonije koji je održan na njihovom boćalištu. Riječ je o Kupu koji obuhvaća klubove pobjednike međužupanijskih kupova, a uz domaćine nastupili su i ŠBK Ivankovo, BK Belišće i BK Hajduk Krčenik.

U poluzavršnici su se ždrijebom “našli” BK Belišće i Doljani, odnosno Hajduk Krčenik i Ivankovo. U prvom polufinalu Doljani su svladali Belišće s konačnih 13:3, dok je u drugom Ivankovo svladalo Hajduk s 12:6.

Odigrana je potom utakmica za treće mjesto u kojoj je Belišće dobilo Hajduk 8:7, a onda je uslijedilo veliko finale. Doljani su dominirali tijekom cijelog meča i pokazali da su teško pobjedivi na domaćem terenu. Na kraju pobjeda od 13:4 i veliko slavlje za domaću momčad u kojoj su nastupili Dražen Borda, Josip i Ivan Tomac te Jurica Jurlina uz pričuve Miroslava Mateka i Danijela Paštara.

Osvajanjem Kupa Slavonije boćari Doljana stekli su pravo predstavljanja Slavonije na završnom Kupu Hrvatske koji će biti održan 14. i 15. listopada na terenima BK Mitnice u Vukovaru.

– Odigrali smo svi odlično, bacali precizno i koncentrirano i zasigurno smo zasluženo odnijeli ovu pobjedu. Velika je čast predstavljati Slavoniju na Prvenstvu Hrvatske među najboljim boćarima države– rekao je prvotimac Doljana Dražen Borda.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content