Juniorke ŽKK Virovitice u derbiju “slomile” Radost iz Čakovca, njihove mlađe kolegice znatno lakše do pobjede

Dugo su se Virovitičanke pripremale za utakmicu protiv Radosti iz Čakovca, ekipu koju u ovoj kategoriji do sada nikada nisu pobijedile.

Početak utakmice nagovijestio je veliku neizvjesnost, odnosno da se pobjednik neće znati do posljednjih trenutaka utakmice. Virovitičanke su se ipak do poluvremena uspjele odlijepiti na deset koševa razlike što su zadržale i kroz treću četvrtinu. Kako se utakmica približavala kraju, tako se razlika polagano topila te su Čakovčanke 15 sekundi do kraja imale priliku da kroz slobodna bacanja smanje razliku na jedan posjed. Ruke su zadrhtale i Virovitičanke su očuvale prednost za konačnih 66:61.

Uvijek govorim da nas samo zajedništvo i borba za svaku loptu mogu odvesti do najboljeg rezultata u ovoj kategoriji do sada. Ponosan sam na današnju izvedbu djevojki koje su doista ostavile srce na parketu, a koliko im je ova pobjeda bila važna pokazalo je i veliko veselje nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Danas smo doista pokazali da možemo puno i ako nastavimo i dalje ovako po principu svi za jednoga – jedan za sve, mogli bi postati najugodnije iznenađenje ovog natjecanja. Ovom pobjedom sve postaje moguće – nije krio zadovoljstvo i oduševljenje svojim djevojkama strateg Virovitičanki Robert Fritz.

ŽKK Virovitica – ŽKK Radost Čakovec 66:41

ŽKK Virovitica: Lovreković Alisa, Sabo Martina, Kalaš Marta Leda 8, Deskar Mia 6, Cindrić Lana 14, Bajivić Lana, Gverić Nika 15, Ojurović Lana, Kozlinger Nika 18, Kozlinger Lea 5, Salajić Ena.

Nakon šokantne utakmice juniorki, snage su odmjerile i njihove mlađe kolegice, odnosno djevojke do 13 godina starosti. Sraz ista dva kluba u ovom uzrastu u potpunosti je pripao Virovitičankama.

Nakon uvodnih 14:0, prednost je proporcionalno rasla iz minute u minutu do konačnih 107:10. Bila je to ujedno i druga vrlo visoka pobjeda djevojaka iz Virovitice u prvenstvu, što ih je neminovno ispromoviralo u najozbiljnije kandidate za titulu prvaka Regije Sjever, odnosno plasmana na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske.

Zadovoljan je bio i trener Robert Fritz koji je kroz utakmicu dao podjednaku minutažu svim djevojkama te ju iskoristio za neka nova uigravanja za utakmice koje Virovitičanke očekuje tijekom sezone.

Z 13

ŽKK Virovitica – ŽKK Radost Čakovec 107:10

ŽKK Virovitica: Gagulić Patricija, Slanac Tesa 14, Marošević Iva 14, Subota Lavinia 6, Kanjka Katarina 10, Radulović Olja, Milković Mia 9, Maljak Viktorija 12, Švarbić Klara 10, Posavec Tara 2, Knežević Iva 30.

(ŽKK Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content