MS zajednica u Hrvatskoj obilježila Nacionalni dan multiple skleroze: Nazočili i predstavnici Društva multiple skleroze Virovitičko-podravske županije

Nacionalni dan multiple skleroze obilježen je proteklog vikenda u Biogradu na Moru snimanjem milenijske fotografije s više od 170 osoba oboljelih od multiple skleroze u organizaciji Saveza društava multiple skleroze Hrvatske i udruga članica.

Na događaju su nazočili i predstavnici Društva multiple skleroze Virovitičko-podravske županije. Kroz druženje s građanima informirali su javnost o multiploj sklerozi, “bolesti s tisuću lica”. Na javnom događaju poručili su da javnost često ne vidi što se zbiva iza relativno normalnog izgleda oboljelih.

Oboljeli od multiple skleroze skrivaju bol, vrtoglavice, probleme s vidom, kognitivne probleme, seksualne probleme, inkontinenciju, depresiju i niz drugih simptoma. Mnogi zbog njih imaju problema sa zadržavanjem radnog mjesta i nerazumijevanjem okoline pa je važno pokazati da postoje, te da im je potrebno osigurati kvalitetu života istovjetnu s ostalim građanima.

Snimili su i zajedničku fotografiju u narančastim majicama sa znakom Supermena i slogana “Borim se s multiplom sklerozom, a koja je tvoja supermoć?”. Nakon snimanja milenijske fotografije održao se 13. Hrvatski simpozij oboljelih od multiple skleroze kroz niz edukativnih predavanja vodećih stručnjaka koji se bave multiplom sklerozom u Hrvatskoj, kao što je profesor Mario Habek s KBC-a Zagreb i profesor psihologije Boris Blažinić.

Oboljeli od multiple skleroze više informacija o bolesti od vodećih stručnjaka za multiplu sklerozu mogu pronaći kroz mobilnu aplikaciju MSTV-a, prve online televizije za oboljele od multiple skleroze. Također, za sve informacije i savjete dostupan je besplatni SOS MS telefon 08007789, a dostupni su i Virtualni MS savjetnici na web stranicama Saveza društava multiple skleroze Hrvatske.

RHY00194 Custom

(www.icv.hr, Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content