PAO JE RADNIK Pretkadetkinje ŽKK Virovitice na pragu najvećeg uspjeha – plasmana u Prvu hrvatsku ligu

Samo dva dana nakon velike pobjede nad Eco-Netom iz Varaždina, u drugom kolu pretkvalifikacija za Prvu hrvatsku ligu, Virovitičanke su se zaputile u Križevce na derbi utakmicu protiv domaćeg Radnika. Ulog utakmice bio je velik jer je pobjeda širom otvarala put u Prvu ligu.

Počelo je pomalo nervozno te je prvih pet minuta proteklo u egalu. Tada je trener Robert Fritz pozvao time-out te zatražio znatno bržu tranziciju lopte što je uskoro rezultiralo serijom 10:0 koju su Virovitičanke održale do kraja prve četvrtine za 25:15.

Početkom druge četvrtine Virovitičanke su zaigrale zonski presing što je dovelo do dvadesetak koševa prednosti koju su djevojke rutinirano zadržale do kraja utakmice za konačnih 76:58.

Plasman u prvu ligu svakako bi bio najveći uspjeh kluba, ali i činjenica da bi Virovitica po prvi put dobila jednu košarkašku ekipu u najjačem stupnju natjecanja i to među osam najboljih ekipa u Hrvatskoj. Jačina ove lige očitovat će se i u činjenici da će u njoj nastupiti sve reprezentativke Hrvatske, a među njima, ako to potvrde i u iduće tri utakmice i Virovitičanka Nika Gverić koja je posljednje dvije utakmice odigrala u velikom stilu i još jednom dokazala svoju kvalitetu.

Foto 2 6

Trener Robert Fritz nije krio zadovoljstvo na kraju utakmice.

-Doista je prelijepo kada se dugogodišnji trud na kraju isplati. Minute, godine i sati treninga eto dolaze na naplatu i što je najvažnije još ima dosta prostora za napredak. Danas smo recimo imali previše brzopletih odluka što će sigurno, ako se uspijemo plasirati u Prvu ligu, najbolje ekipe u Hrvatskoj iskoristiti. Ako budemo slušali i dotjerali još neke sitnice vjerujem da i u Prvoj ligi možemo iznenaditi mlađe ekipe redom prvoligaških seniorskih klubova. Lijepo je čuti od kolega trenera da smo velik, odlično organiziran klub koji puno radi no sada sve to samo treba potvrđivati na terenu – zaključio je na kraju strateg Virovitičanki

ŽKK Radnik Križevci – ŽKK Virovitica 58:76

ŽKK Virovitica: Margareta Cenger 11, Alisa Lovreković 11, Ema Kovačević, Lana Bajivić, Klara Švarbić, Nika Gverić 32, Dorotea Blažičević 8, Lorena Kanižaj 4, Tena Tolušić 8, Iva Knežević, Ena Salajić 2, Iva Marošević.

(ŽKK Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content