U Crncu počela izgradnja lovno-ribolovnog doma koji će biti središte novog Sportsko-rekreacijskog centra

Općina Crnac pokrenula je još jedan vrijedan projekt za svoje sumještane. Naime, u samom mjestu, svega jedan kilometar od zgrade Općine, nalazi se dio okružen prirodom uz ribnjake gdje Općina gradi sportsko-rekreacijski centar u kojem će središte biti novi veliki lovno-ribolovni dom.

-Općina je izradila projektnu dokumentaciju za izgradnju lovno-ribolovnog doma koju smo nominirali na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU gdje je projekt prihvaćen i dobili smo sufinanciranje od 55 tisuća eura. Ukupna vrijednost investicije u prvoj fazi je 81 tisuća eura. Nakon odluke Općinskog vijeća radovi su započeli, te su u punom jeku, odnosno započela je izgradnja navedenog doma. Druga faza vrijednosti nešto više od pet tisuća eura na rasporedu je iduće godine, čime će vjerujem ovaj projekt biti završen – rekao je načelnik Mato Damjan.

Naglasio je i kako će ovaj dom biti namijenjen lovačkoj i ribolovnoj udruzi, ali i svim mještanima.

-Na toj lokaciji, uz navedeni dom, planiramo vrlo brzo urediti jedno prekrasno izletište gdje ćemo uz ribnjak i dom napraviti dječje igralište, sportski teren i bit će ovo naš kutak netaknute prirode za uživanje u samom središtu mjesta – zaključio je Damjan.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content