U pripremi prijava za III. osnovnu školu: Gradonačelnik Kirin potpisao dodatak ugovora za preprojektiranje

Među projektima koje Grad Virovitica u suradnji s Razvojnom agencijom VTA priprema za prijavu na natječaj u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti je i izgradnja III. osnovne škole. Međutim, u međuvremenu je na snagu stupio novi državni pedagoški standard u vezi izgradnje školskih objekata te je Grad Virovitica, kao i svi drugi gradovi u RH, u obvezi preprojektirati dokumentaciju kako bi idejni projekt dobio suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te se mogao aplicirati na natječaj.

Gradonačelnik Ivica Kirin potpisao je danas (četvrtak) dodatak ugovora s tvrtkom VIZ-EX u vrijednosti 71.250 eura za preprojektiranje. Sljedeći korak je slanje novog idejnog rješenja na suglasnost nadležnom Ministarstvu.

Nova škola sa školskom sportskom dvoranom gradit će se na prostoru bivše vojarne. Izgradnjom III. Osnovne škole Grad Virovitica imat će TRI optimalne škole za jednosmjensku i cjelodnevnu nastavu, čime će se rasteretiti roditelje i učenike u smislu dolaska i odlaska u školu te pohađanja izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content