U sklopu Dječjeg tjedna, u orahovačkom IBM-u odigrana edukativna predstava “Botaničari”: Florijan i Borko ukazali djeci na važnost očuvanja okoliša

U sklopu Dječjeg tjedna, u orahovačkoj osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić odigrana je predstava za svu djecu razredne nastave. Naime, Teatar To Go iz Osijeka prikazao je orahovačkim osnovcima interaktivno-edukativnu komediju “Botaničari” autora i redatelja Gorana Smoljanovića, a u sklopu projekta “Čist grad – naš ponOS”.

U predstavi su odlične role odigrali glumci Teatra To Go Ivan Pokupić i Goran Smoljanović, a sami su o predstavi rekli.

– Pronalaskom sjemenki drevne biljke imena Maximus Botanicus, botaničar Florijan Stolisnik i njegov vjerni pomoćnik vrtlar Borko kreću u misiju spašavanja zemaljske kugle od ekološke katastrofe i sigurne propasti. Naizgled jednostavan proces sadnje biljke, uslijed nepredviđenih okolnosti i posebne pripreme sudbonosne sjemenke, pretvara se u komičnu avanturu. Tek u suradnji s publikom naši junaci pronalaze rješenja i to u recikliranju, prenamjeni i sortiranju otpada kako bi pripremili mjesto za uspješnu sadnju tako bitne biljke. Ključ avanture je pronaći vlastiti način kako očuvati okoliš. Stoga bacimo se u potragu – rekao je autor i glumac Goran Smoljanović.

Predstava Botanicari 4

I doista, orahovački su osnovci bili oduševljeni, a kroz predstavu naučili i ponovili koji se otpad baca u koju boju kante, te da se isti ne ostavlja na tlu, u okolišu i da prije svega zbog vlastitog zdravlja moraju čuvati svoj okoliš. Bilo je ovo duhovito, interaktivno, veselo i nadasve korisno iskustvo za sve orahovačke učenike razredne nastave.

-To je bio i cilj, uz smijeh naučiti djecu nešto korisno i što bi trebali koristiti svakodnevno u životu. Nadam se da smo uspjeli barem malo probuditi njihovu svijest o zaštiti okoliša i misli i da smo na najbolji mogući način zaključili ovaj Dječji tjedan – zaključila je voditeljica Dječjeg tjedna u orahovačkoj osnovnoj školi, učiteljica Silvana Lešić.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content