U Virovitici predstavljena knjiga “Argumentirano za život” autora Krunoslava Puškara

Pred velikim brojem posjetitelja, u dvorani sv. Franje, koja se nalazi u sklopu crkve sv. Roka u Virovitici, predstavljena je knjiga “Argumentirano za život” autora Krunoslava Puškara.

Promocija knjige održana je u sklopu inicijative “40 dana za život”, a dobrodošlicu svima na samom početku uputila je Lucija Brođanac, koordinatorica iste za područje grada Virovitice. Zajedničku molitvu za prestanak pobačaja, kao i pomoć majkama, očevima i svima zahvaćenim ranama pobačaja, uključujući i medicinsko osoblje, predvodio je fra Ivica Jagodić.

Knjiga “Argumentirano za život: Kako obraniti dostojanstvo ljudske osobe” u prvom dijelu daje uvod u problematiku pobačaja, odnos Crkve prema njemu, prikaz pokreta za život, važnost ispravnog argumentiranja te kako svatko može doprinijeti prestanku pobačaja, dok u drugom, glavnom dijelu, knjiga obrađuje 40 najčešćih mitova o pobačaju, donoseći znanstvene činjenice koje pobijaju te mitove.

-Mnogi se od nas protive pobačaju, ali kad se zateknu u raspravi o njemu, nerijetko ne znaju što reći, a nerijetko se i boje bilo što reći kako ih se ne bi prozvalo netolerantnima. Međutim, ova knjiga daje konkretne argumente kojima ne samo možemo dobiti raspravu usred labirinta poluistina i laži nego i, ono najvažnije, pridobiti sugovornika na našu stranu – istaknuo je autor knjige, K. Puškar.

Tijekom jesenske kampanje Inicijative “40 dana za život”, predstavljanje knjige održat će se u 18 hrvatskih gradova, a prilog od prodaje namijenjen je djelovanju Udruge “Hrvatska za Život” i četrdesetak majki kojima udruga pomaže materijalno, moralno i duhovno, a koje su odustale od pobačaja.

Gošća jučerašnje promocije u Virovitici bila je i Lidija Dugan, provoditeljica programa “Oprostom oslobođene”. Riječ je o programu koji ženama pomaže da ozdrave od rana (spontanog ili izabranog) pobačaja, da pronađu utjehu, mir u duši, oproštenje, nadu i novi smisao u životu.

-Željela bih poručiti osobama koje pate od posljedica pobačaja da nam se slobodno jave, potraže potrebne informacije i odvaže se uhvatiti u koštac sa svojim dugogodišnjim i teškim patnjama. Svima koji vjeruju u nas zahvaljujem i molim i dalje molitvenu podršku jer sve što činimo počiva na sklopljenim rukama i iskrenim srcima koja se zauzimaju za veće dobro – rekla je L. Dugan.

(www.icv.hr, foto: T. Szabo)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content