Učenice OŠ Milka Cepelića iz Vuke pobjednice natjecanja “Budi chef škole”: Nakon kušanja zdravih palačinki svi su tražili još

Učenice i učenici 3.a/4.a razreda Osnovne škole Milka Cepelića Vuka, uz pomoć svoje učiteljice Danijele i kuharice Mirjane, osmislili su recept za zdrave palačinke, a njime su izvojevali pobjedu u finalu natječaja “Budi chef škole”.

Naime, obrok je to koji sva djeca vole, ali su sastojci prilagođeni kako bi omiljene poslastice bile zdrave i nutritivno uravnotežene. Škola je osigurala potrebne namirnice, a učenici su postali maleni kuhari koji su svojim prijateljima razredne nastave pripremili “Zdrave palačinke”.

– Da je recept dobar znali smo odmah jer su svi učenici nakon kušanja tražili još- kažu mali kuhari.

– Uz još dvije škole iz Zagreba (OŠ Dragutin Domjanić i OŠ Mate Lovraka), naša Osnovna škola, ujedno i kao predstavnica Osječko-baranjske županije, dobila je poziv za finale natječaja te smo 30. rujna otputovali u Zagreb s učenicima 3.a/4.a i 5. razreda. U prekrasnom Rougemarin parku bilo je mnoštvo aktivnosti za učenike, pa je, primjerice, u izboru za najljepši tanjurić, pobjedu odnijela naša učenica Amelie. Također je održana i STEM radionica Mali keramičari, Magic show by Magic Leon, dječji zbor Kikići, degustacija zdrave hrane i u konačnici finale natječaja “Budi chef škole”. U jakoj konkurenciji zagrebačkih škola, naše učenice Iva i Leona pokazale su svima što je timski rad, kako se pripremaju zdrave palačinke i pri tome pobijedile. U tome su imale pomoć chefova Marina Medaka i Mate Jankovića, ali i veliku podršku navijača iz naše škole– rekla je Maja Turalija, ravnateljica Osnovne škole Milka Cepelića.

Dodaje da je škola sudjelovanjem u ovom projektu dodatno potaknula učenike na kreativnost, inovativnost, zajedništvo, timski rad i brigu o zdravoj prehrani te vjeruje da će interes iduće godine biti još veći jer su se učenici uz to i dobro zabavili.

(www.icv.hr, tj, OBŽ, foto: OBŽ)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content