Udruga vukovarskih veterana Našice šahovskim turnirom nastavila s obilježavanjem 30 godina aktivnog rada

Danas (subota) je Udruga vukovarskih veterana Našice nastavila s proslavom svog 30. rođendana organiziravši šahovski turnir “67 za Vukovar.” Turnir je privukao velik broj djece, a odigran je u prostorijama našičkog Šahovskog kluba “Slavonac.”

Prigodnim riječima turnir su otvorili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i tajnik udruge Branimir Jokić.

-Danas se održava šahovski turnir “67 za Vukovar”, a kojeg smo organizirali u sklopu obilježavanja 30 godina rada naše udruge. Siguran sam da će ovaj turnir postati tradicionalan, a iduće godine organizirat ćemo ga na drugoj lokaciji. Jako mi je drago vidjeti ovoliki broj djece na jednom mjestu, a ovim putem želim se zahvaliti svima koji su nam turnir pomogli organizirati – kazao je Branimir Jukić.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba pozdravio je sve prisutne, a djeci je poručio kako je škola na prvom mjestu, odnosno obrazovanje, a ujedno i učenje o Domovinskom ratu.

-Rujan i listopad su bitni mjeseci za grad Našice, 21. rujna se obilježava Dan pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dan hrvatskih branitelja grada Našica, 27. rujna odlazak u obranu Vukovara, a 19. listopada osnivanje 132. brigade. Povodom toga, Udruga vukovarskih veterana Našice organizirala je memorijalni šahovski turnir pod nazivom “67 za Vukovar” – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Dožupan Josip Miletić otvorio je turnir te svim natjecateljima poželio puno sreće i fer igru.

-Posebno mi je drago što je Udruga vukovarskih veterana Našice sudjelovala u organizaciji i promicanju istine o Domovinskom ratu. Želim zahvaliti Gradu Našicama na financijskoj potpori, te napomenuti da je i Osječko-baranjska županija sudjelovala u organizaciji turnira. Najbitnije je da se turnir igra u ugodnom i prijateljskom raspoloženju, da su djeca vesela i zadovoljna. Unaprijed čestitam onima koji će pokazati najveće šahovske vještine – izjavio je dožupan Josip Miletić.

Svi natjecatelji dobili su prigodne zahvalnice, a oni najbolji dobili medalje i pehare.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Koš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content