Veliki uspjeh članova KUD-a “Petar Preradović” iz Đurđevca: Lucija Lenardić i Dorijan Rupčić potpisali ugovor s ansamblom LADO

Članovi KUD-a “Petar Preradović” Lucija Lenardić i Dorian Rupčić danas (utorak) su potpisali ugovore s najpoznatijim nacionalnim profesionalnim folklornim ansamblom LADO.

U godini kad ova vrhunska folklorna institucija slavi svoju 70. godišnjicu rada, istraživanja, prikupljanja te umjetničke obrade i scenskog prikaza najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije, postati članom velika je čast i prilika za ova dva talentirana i vrijedna člana KUD-a Petar Preradović. Čestitke im stižu sa svih strana, a uputili su ih i čelni ljudi grada Đurđevca, gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

– Ansambl narodnih plesova i pjesama LADO raspisao je natječaj za nekoliko radnih mjesta. Prijavili smo se, a audicija se sastojala od pjevnog i plesnog dijela prilikom čega se ocjenjivao raspon glasa kandidata, slušne i plesne sposobnosti. Nekoliko dana nakon audicije pozvani smo na liječnički pregled te potom dobili poziv i ponudu za zamjenska radna mjesta u ansamblu. Jako smo sretni i ponosni što možemo biti dio ansambla LADO i veselimo se novim iskustvima – rekla je Lucija Lenardić.

Kao folklorni plesni par poznati su hrvatskoj kulturno-umjetničkoj sceni. Pod vodstvom mentorice umjetničke voditeljice KUD-a i osnivačice ŽVS Đurđevčice Kristine Benko Markovica, Lucija i Dorian osvojili su 1. mjesto na natjecanju DRMEŠ-DA!, na kojem su se predstavili njenom koreografijom. Lucija je 2018. osvojila nagradu za najplesačicu na istoj manifestaciji, a potom su zajedno bili najbolji na natjecanju Čardaš po naše sa savršenom izvedbom međimurskog folklora.

– Od 2011. smo zajedno u KUD-u Petar Preradović, od 2020. u Folklornom ansamblu Ivan Goran Kovačić u Zagrebu, a od početka idućeg tjedna i zajedno u LADU – rekao je Dorian Rupčić, koji će svoje bogato plesačko, folklorno iskustvo moći pokazati na pravom mjestu i u najboljem okružju.

Oduševljenje uspjehom Lucije i Doriana nije krila ni Kristina Benko Markovica, istaknuvši da je to samo još jedna potvrda kvalitetnog i temeljitog rada na čuvanju folklorne tradicijske baštine.

Čestitkama se pridružio i Đuro Bobovčan, predsjednik KUD-a Petar Preradović. – Ponosni smo na naše mlade plesače, na njihov predan rad koji je sada dobio svoju potvrdu i u vrhunskom folklornom ansamblu Lado. Inače, Lucija je studentica komunikologije i demografije na Hrvatskim studijima, a Dorian je student novinarstva na Fakultetu političkih znanosti.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content