Vrijedna nagrada: Marina Mađarević primila Artefakt za roman “Onaj koji otvara vrata”

Virovitička književnica Marina Mađarević, inače profesorica hrvatskog jezika i književnosti, dobitnica je nagrade Artefakt, koja je do sada bila poznata kao nagrada za domaća književna dostignuća i koju dodjeljuje Udruga „3. zmaj“ iz Rijeke.

Nagrada joj je svečano uručena u subotu, 30. rujna, za roman “Onaj koji otvara vrata”, čija je okosnica povijesno-ljubavna priča paloga vojnika Ferdinanda koji se ukazuje u obliku duha. Radnja je smještena u vrijeme Drugoga svjetskog rata.

Udruga je ove godine proširila kategorije umjetničkih žanrova, stoga je Artefakt nagradio najbolja umjetnička dostignuća u: književnosti, stripu, video ostvarenjima, ostvarenjima vizualne umjetnosti te nagradu za poseban doprinos fandomu.

nagrada1
foto: ustupljena fotografija

Roman Marine Mađarević je nagrađen u “dugoj kategoriji”.

– Osim ove dobrobiti i ljepote koju mi je donio, roman je za mene važan jer je bio moj treći roman, usto i prvi roman za odrasle. Drago mi je što je roman objavljen, što Ferdinand, Nikola i Mirjam (ali i ostali svakodnevni likovi koje bismo mogli susresti čak i u svojim susjedstvima) žive u njemu i danas, a osobito to što će kao takvi nastaviti čuvati jedno vjerovanje da nikada nismo sami, da predaja ne dolazi u obzir čak ni kad nada počne kopnjeti te da nam On uvijek otvori vrata – poručuje M. Mađarević.

(www.icv.hr, foto: ustupljene fotografije)

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content