Želite li sudjelovati u biciklističkom hodočašću u Vukovar – grad heroj? Prijave otvorene do nedjelje, 8. listopada

Župa sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici, u suradnji s poručnicom HV-a Anom Antolić organizira biciklističko hodočašće u grad heroj – Vukovar, 13. i 14. listopada 2023.

Polazak hodočasnika biciklista je u petak, 13. listopada ispred crkve u Špišić Bukovici u 9:00 sati. Hodočašće traje dva dana. Prvoga dana hodočasnike bicikliste čeka ruta u duljini od 100 kilometara, a uključuje mjesta: Špišić Bukovicu, Suhopolje, Slatinu, Mikleuš i Našice. Drugog dana ruta je duga 90 kilometara od Našica preko Podgorača, Čepina, Osijeka do Vukovara.

Osim bicikla, potrebno je ponijeti biciklističku kacigu, sportsku odjeću, reflektirajući prsluk te kabanicu u slučaju kiše, kao i vreću za spavanje s podloškom, te ručnik, rezervnu svježu odjeću i rezervnu gumu za bicikl.

-Hodočašće se u slučaju kiše neće odgoditi. Putem od Špišić Bukovice do Vukovara molit će se križni put kroz 14 postaja. U Vukovaru ćemo obići najvažnija mjesta stradanja i pobjede.
Hodočasnike će pratiti kombi koji će prevoziti opremu kako bi teret u hodočašću bio manji. Povratak iz Vukovara bit će organiziranim prijevozom, kao i za bicikle i svu opremu. Najniži uzrast mladih koji može sudjelovati na hodočašću jest prvi razred srednje škole, a gornje granice nema. Važno je da svi koji se prijave budu svjesni svojih mogućnosti i izdržljivosti na duže staze – poručuju organizatori.

Prijave traju do 8. listopada. Svaki od sudionika treba ponijeti hrane koju će konzumirati preko dana. U petak navečer u Našicama će biti organizirana večera, kao i doručak u subotu ujutro, dok će preko dana, te u Vukovaru hodočasnici sami nositi hranu i ondje si kupiti nešto za jesti.

Prijaviti se možete OVDJE ili skeniranjem barkoda na plakatu…

(www.icv.hr, Župa sv. Ivana Krstitelja)

Hodanje

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content