2. Memorijalni turnir u streljaštvu zračnom puškom ”Ivica Gorenac”: Pobijedila ekipa HVIDRA-e Virovitica

Zajednica udruga i članova HVIDRA Virovitičko-podravske županije, povodom obilježavanja 32. godine od osnutka udruge i dana sjećanja na umrle članove županijske HVIDRA-e, danas (nedjelja) je u Gornjem Miholjcu organizirala 2. Memorijalni turnir u streljaštvu serijskom zračnom puškom “Ivica Gorenac”.

Uoči održavanja turnira, članovi HVIDRA-e predvođeni predsjednikom ZUiČ HVIDRA VPŽ Matom Bubašem i predsjednikom Udruge HVIDRA Slatina Nenadom Križićem odali su počast svom suborcu i prijatelju Ivici Gorencu kod njegovog posljednjeg počivališta na slatinskom gradskom groblju polaganjem lampiona i cvjetnog aranžmana. Odavanju počasti nazočili su i voditeljica Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici Marina Kraljić te obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić i unuk pokojnog Ivice, Matija Bubaš.

Turnir, na kojemu se natjecalo osam ekipa udruga proisteklih iz Domovinskog rata, održan je na automatskoj streljani Streljačkog kluba “Miholjac”, a sudio ga je predsjednik SK “Miholjac”, licencirani streljački sudac Josip Kovačić.

REZULTATI:

Ekipno:

1. Udruga HVIDRA Virovitica 524 (druga serija 265) (Josip Viljevac 169, Zvonko Botić 175, Ivica Udovičić 180)

2. ZUiČ HVIDRA VPŽ 524 (druga serija 260) (Filip Podboj 173, Dragutin Fišli 174, Drago Ladović 177)

3. UDBDR Nova Bukovica 478 (Slavko Mađarić 139, Darko Takač 163, Stjepan Krahulec 176)

4. TO UHDDR Gornji Miholjac 426

5. Udruga HVDRA Slatina 424

6. TO UHDDR Bakić 365

7. UDVDR Ogranak Slatina 360

8. UDHB VPŽ 264

Pojedinačno:

1. Ivica Udovičić 180
2. Drago Ladović 177
3. Stjepan Krahulec 176
4. Zvonko Botić 175
5. Dragutin Fišli 174
6. Filip Podboj 173

Prije podjele odličja, nazočnima se u vatrogasnom domu u Kozicama obratio predsjednik ZUiČ HVIDRA VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelja VPŽ Mato Bubaš, osvrnuvši se na lik i djelo prerano preminulog hrvatskog branitelja Ivice Gorenca, istaknutog člana slatinske HVIDRA-e, napomenuvši kako je upravo streljaštvo bila disciplina u kojoj je Gorenac ostvario zapažene rezultate, što ekipne, što pojedinačne.

Čestitke na ostvarenim rezultatima strijelcima je uputio obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, a s nekoliko se prigodnih riječi obratio i predsjednik slatinske HVIDRA-e Nenad Križić.

Odličja najuspješnijim ekipama i strijelcima uručio je unuk prerano preminulog Ivice Gorenca, Matija Bubaš.

 

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

 
 
 
 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content