BAJKERI HUMANITARCI “Kumovi” lijepom gestom pomažu četveronožnim najboljim prijateljima u virovitičkom Skloništu za životinje

Svjetski dan kućnih ljubimaca obilježava se danas (četvrtak) diljem svijeta i podsjeća na nužnost odgovorne skrbi za pse, mačke, kuniće i druge životinje koje su ljudi izabrali za suživot, a lijepom akcijom i gestom ovaj su dan obilježili i članovi Moto klubova “Kumovi” Virovitica. Naime, “Kumovi” su posjetili virovitičko Sklonište za životinje kojemu su donirali hranu za napuštene pse, a tom prigodom s “modelima” iz azila snimili su i fotografije koje će iskoristiti za kalendar, a isti će u centru Virovitice uskoro dijeliti sugrađanima. Svi zainteresirani dobročinitelji donacijama za kalendar omogućit će hranu za sve “stanare” u Skloništu.

– Želimo na ovaj način potaknuti ljude na udomljavanje ili na pomoć azilu kroz hranu i potrepštine, pogotovo kada vide sve te prekrasne njuškice koje traže siguran i topao dom. Kalendar ćemo složiti poput kolaža i dijeliti ga tijekom adventa. Jedan termin će sigurno biti za vrijeme akcije naših Moto mrazova, kada 16. prosinca poklone na motociklima dovozimo mališanima, a razmišljamo i o dodatnom terminu o kojem ćemo na vrijeme obavijestiti javnost – rekao nam je član Moto kluba “Kumovi”, Marin Rengel.

Da su virovitički “Kumovi” bajkeri humanitarci velikog srca, to je valjda svima već jasno. Uvijek su spremni uskočiti i pomoći, a posebno ako je riječ o humanitarnim akcijama i uveseljavanju djece, a ovog puta i četveronožnih ljubimaca.

-Ovo nije naš prvi posjet virovitičkom Skloništu za životinje kada je u pitanju donacija hrane i potrepština, ali ovog puta odlučili smo podići letvicu i organizirati jednu lijepu akciju kako bi dodatno potaknuli ljude ne samo da pomognu kroz donacije, već i da udome ove male njuškice. Kada bi svi umjesto kupnje odabrali udomljavanje, skloništa bi bila prazna. Ovi mali štićenici definitivno zaslužuju topli dom – rekao nam je Antonio Pucl, član Moto kluba “Kumovi” i tako još jednom ukazao na važnost akcije “Udomi, ne kupuj!”

Sve je hladnije, a broj napuštenih pasa i mačaka u velikom je porastu. Kućni ljubimci nisu igračke ni privremena kratkotrajna zabava, nego živa osjećajna bića za koja trebamo skrbiti. Nažalost, u Hrvatskoj je i dalje svijest o tome niska.

Općenito, u hrvatskim skloništima ima više od 10 tisuća napuštenih životinja, što pokazuje kako se olako “dijele” i “poklanjaju” kućni ljubimci, poput potrošne robe, umjesto da se promišljeno udomljavaju (to znači da se psi ne smiju držati na lancu, da se i psi i mačke trebaju kastrirati i cijepiti protiv zaraznih bolesti, a psi i protiv bjesnoće i mikročipirati).

-U našem Skloništu trenutno je 136 napuštenih životinja. Ovom prigodom želim zahvaliti i Moto klubu Kumovi, ali i svim ostalim ljudima dobrog srca koji redovito kroz razne donacije hrane, dekica i ostalih potrepština pomažu rad našeg Skloništa, kao i svima koji pomažu pri udomljavanju i šire priču o našem Skloništu ne samo u Hrvatskoj, nego i puno šire. Za nas to puno znači što pokazuje i broj udomljenih pasa na godišnjoj razini. Iako smo mala sredina, godišnje udomimo od 300 do 400 pasa što je zapravo veliko dostignuće u odnosu na puno veće gradove koji su na istom broju udomljenih životinja – rekao nam je Zvonimir Zečević, “alfa i omega” virovitičkog Skloništa za životinje.

(www.icv.hr, foto: T. Szabo)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content