Đurđevac dobiva šoping centar: Očekuje se otvaranje 90 radnih mjesta

Šopingiranje je posljednjih godina postalo glavni hobi dobrog dijela Hrvata, a i Đurđevčani kroz dogledno vrijeme više neće morati u šoping u Koprivnicu, Bjelovar, Viroviticu i Zagreb. Prvi korak ka izgradnji trgovačkog centra dogodio se na današnjoj (srijeda) sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca koje je jednoglasno prihvatilo ponudu investitora za kupnju parcele u Poduzetničkoj zoni A – Sjever.

Tvrtka BMP ASSET iz Zagreba ponudila je 250 tisuća eura za kupnju 25 tisuća kvadranog metara zemljišta na kojem planiraju graditi trgovački centar. Riječ je o trgovačkim centrima Hey Parks kakvi već postoje u Zadru, Zaprešiću i Vukovaru, planiraju ih graditi i u Vinkovcima, Prelogu, Buzetu, Novigradu i Ogulinu, a centar u Đurđevcu nalazit će se u poduzetničkoj zoni na izlazu iz Đurđevca prema Kloštru Podravskom – prenosi podravski.hr

-Specijalizirali smo se u razvijanju i izgradnji retail parkova čiji se maloprodajni koncept bazira na maloprodajnom retail parku gdje kupci na jednom mjestu mogu pronaći sve što im je potrebno za sebe, obitelj i dom. Naši Hey Parks trgovački centri sastoje se od renomiranih trgovina koje pokrivaju segment prehrane, drogerije, sport i fashion, opreme za dom, ugostiteljski objekt i slično – stoji u ponudi tvrtke BMP ASSET.

IMG 2452 960 640

Kada će se trgovački centar u Đurđevcu zaista i otvoriti za sada je teško špekulirati, no gradonačelnik Hrvoje Janči istaknuo je da nije nemoguće da to bude već sljedeće godine.

-Prema dostavljenom nam planu, trgovački centar bit će izgrađen u roku od osam mjeseci od dobivanja građevinske dozvole – kazao je Janči, a nakon što se riješe kupoprodajni – ugovori između Grada Đurđevca i investitora, pitanje je koliko će biti potrebno za ishođenje građevinske dozvole.

Kako stoji u ponudi, projekt bi se trebao realizirati kroz dvije faze. U prvoj fazi u planu je 6000 kvadratnih metara građevinske bruto površine prodajnih prostora u kojima bi trebalo biti posla za 60 ljudi. Druga faza obuhvaća izgradnju još 3000 kvadrata prostora i zapošljavanje još 30 ljudi, a predviđena je odmah i izgradnja parkirališta sa 200 parkirnih mjesta, šetnice i zelena površina.

Inače, jedan od vlasnika tvrtke BPM ASSET je Mateo Borojević, sin Miodraga Borojevića, poslovnog čovjeka koji je bio jedan od glavnih aktera u transferu udjela Sberbanke u Fortenovi na arapskog investitora, šeika Saifa Alktebija. Do tog transfera na kraju nikad nije došlo, a baš danas se pojavila informacija da ruski dio u Fortenova grupi preuzima Pavao Vujnovac.

(podravski.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content