Gradonačelnik Ivica Kirin sudjeluje na 15. godišnjem susretu gradonačelnika i poduzetnika u Poreču

Od 22. do 24. studenog u Poreču se održava 15. Liderova konferencija ’48 sati‘, odnosno 15. susret gradonačelnika i poduzetnika.

Projekt je to koji organiziraju poslovni tjednik Lider i Udruga gradova, a ove godine konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstva financija.

Na konferenciji, odnosno 15. godišnjem susretu gradonačelnika i poduzetnika, sudjeluje i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Antonio Dražić.

Na dnevnom redu su brojne aktualne teme, od izmjena u poreznom sustavu s osvrtom na porez na dohodak, zelenog klimatskog plana, otvorenih digitalnih gradova do razvojnih agencija i razvoja poduzetništva u jedinicama lokalne samouprave.

Susret gradonačelnika i poduzetnika ukazuje na potrebu aktivne uloge gradova i tijela lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti. Nužno je osvijestiti potrebu i mogućnost da gradovi generiraju poslovnu aktivnost koja će doprinijeti održivom razvoju.

U EU je regionalna politika jedna od najvažnijih, a i u Hrvatskoj se sve više pažnje posvećuje važnosti gradova, županija i regija. Kriza je šansa za regionalnu politiku i naglašenu ulogu gradova kao generatora poslovne aktivnosti.

Cilj ovog skupa je ukazati na razvojnu ulogu gradova, kako i koliko gradovi privlače investicije, kako unaprijediti konkurentnost gradova. Stoga se na konferenciji, odnosno susretu predstavljaju dobri primjeri – gradovi u Hrvatskoj i inozemstvu koji su ugradili poduzetničku klimu u trajni održivi razvoj.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content