Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba u redovnom obilasku obišao izgradnju Centra industrijske zone

Danas (četvrtak) je gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković Gelenčir, pročelnikom Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matijom Brkićem, voditeljem Odsjeka za investicije, urbanizam i zaštitu okoliša Božom Papcem te izvođačima radova, obišao gradilište Centra industrijske zone gdje su u tijeku radovi na izgradnji poslovnih prostora za mlade poduzetnike.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je važnost ovog projekta te zahvalnost svima koji su sudjelovali kako bi se mogli ostvariti zajednički ciljevi. Izgradnja Centra je jako važna budući da Našice žele privući nove tvrtke te stvoriti nova radna mjesta.

– Danas nastavljamo s obilaskom investicija na području Grada Našica, a bitno je naglasiti kako se nalazimo u završetku velikih investicijskih ciklusa. Tako je pri kraju projekt obnove kulturne i prirodne baštine te projekt Aglomeracije – Dogradnja vodnokomunalne infrastrukture vrijednosti 207.823.212,50 HRK, odnosno 27.582.880,42 EUR koji će se dovršiti iduće godine, a njome ćemo osigurati višu kvalitetu života svih mještana Grada Našica i prigradskih naselja. Nedavno smo započeli i treći investicijski ciklus tijekom kojeg ćemo izgraditi Centar za starije za kojim postoji velika potreba, kreće izgradnja dječjeg vrtića te Centra industrijske zone ili Poduzetničkog inkubatora. Prije dvije godine smo započeli s dokumentacijom, a prošle smo godine osigurali 50 posto sredstava preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a dio sredstava smo osigurali i od Osječko – baranjske županije. On je od izuzetne važnosti za naše mlade gospodarstvenike koji u budućnosti trebaju imati početnu poziciju s minimalnim troškovima smještaja kako bi krenuli u poduzetničke vode.

Marinko Klaus, glavni inženjer gradilišta iz tvrtke “Elektro – Lovošević” dodao je:

– Radovi idu prema tijeku, odnosno prema planiranoj dinamici. Trenutno je u postupku priprema za betoniranje stropne ploče prizemlja, oplata je pri kraju tako da bismo kroz nekih tjedan dana, ako vrijeme dozvoli, završili betonažu stropne ploče prizemlja– rekao je Klaus zaključivši kako izgradnja Centra industrijske zone predstavlja korak prema unapređenju gospodarskog okruženja Grada Našica, ali i šire regije.

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content