Književni susret čačinačkih osnovaca s hrvatskim književnikom Denisom Vidovićem

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša Čačinci održan je književni susret s hrvatskim književnikom Denisom Vidovićem.

Denis Vidović sisački je pisac i humorist koji je sa 17 godina počeo pisati haiku poeziju, a potom i priče, pjesme, aforizme, recepte, kolumne, putopise te izrađuje plakate kojima komentira svoju svakodnevicu.

Autor je dvije zbirke aforizama (“Podilaženje lijenosti”, “Aforizmi i druge nuspojave”), romana “Normalni Ljudi”, zbirke priča “Reda mora biti”, putopisa (PS-portal), kratkih priča (Internetski časopis “Kvaka”) te dobitnik “Korza slova” za najbolje neobjavljeno književno djelo Sisačko-moslavačke županije u 2022. godini, koju dodjeljuje Društvo hrvatskih književnika SMŽ, za zbirku priča “Reda mora biti”. Ova zbirka također sadrži i dvije nagrađene priče – “Potvrda o nekažnjavanju” i “Jedna Svenova bivša ljubav”.

U školskoj knjižnici pisca su dočekali učenici sedmih i osmih razreda i njihovi učitelji, a Denis je već na samom početku, nakon humorističnog predstavljanja, zaradio gromki pljesak publike. Čitajući svoje kratke priče i aforizme prikazao je svoj jedinstveni stil i kreativnost u pisanju, čime je zadržao punu pažnju učenika i učitelja, a posebno čitajući poznatu “Jedna Svenova bivša ljubav”.

– Učenice, polaznice Literarne skupine, pripremile su zanimljiva pitanja na koja je književnik rado odgovorio. Tako smo, između ostalog, saznali da se ne sjeća koliko je ukupno pročitao knjiga, ali da se druži s knjigama još otkako nije znao čitati. Teme za pisanje crpi iz svog osobnog životnog iskustva. Saznali smo i da mu u životu nitko nije uzor, da je promijenio mnogo poslova te još uvijek nema stalni posao jer voli putovati pa na temelju svojih putovanja piše putopise – rekla je knjižničarka Marija Blažević.

Za potrebe ovoga susreta učenice polaznice Likovne skupine Nina Milak, Amanda Vukalović, Agata Šumski, Ana Rea Kušan i Iris Bušljeta, a pod mentorstvom učiteljice Mateje Galić, vrlo su kreativno oslikale nekoliko aforizama gosta književnika.

– Denis je bio oduševljen idejom, a posebno samim likovnim radovima koje mu je škola na kraju susreta i poklonila. Vjerujemo kako će neka knjiga u budućnosti sadržavati upravo ove elemente – oslikane aforizme. Književniku smo uručili simboličan poklon. Od srca hvala Denisu na gostovanju i nadam se ponovnom susretu u našoj školi, a Denisu želimo sreću u daljnjem radu i još mnogo napisanih knjiga– rekla je zamjenica ravnateljice Svjetlana Carić.

Program književnog susreta vodila je stručna suradnica knjižničarka Marija Blažević.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content