Mato Krizmanić ponovno izabran za predsjednika Mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije

Mato Krizmanić ponovno je izabran za predsjednika Mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije na danas (subota) održanoj Izbornoj skupštini u Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici. Bio je jedini kandidat na izborima.

Izabrano je i 36 novih članova Županijskog odbora Mladeži, članovi Nadzornog odbora, kao i izaslanici za Sabor Mladeži HDZ-a.  

Izabrano je i 36 novih članova Županijskog odbora Mladeži, članovi Nadzornog odbora, kao i izaslanici za Sabor Mladeži HDZ-a.

Izbornoj skupštini su nazočili i podršku novom vodstvu Mladeži HDZ-a VPŽ dali predsjednik Mladeži HDZ-a RH Maksimilijan Šimrak, zamjenik predsjednika Mladeži HDZ-a RH i predsjednik Mladeži HDZ-a Osječko-baranjske županije Domagoj Čorić, član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije i župan Igor Andrović, dopredsjednik ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije i zastupnik u Hrvatskom saboru Josip Đakić, dopredsjednica ŽP HDZ-a Virovitičko-podravske županije i predsjednica Zajednice Žena Katarina Zrinski Virovitičko-podravske županije Sanja Kirin, dopredsjednik ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Gradskog odbora grada Slatine Igor Fazekaš, dopredsjednik ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Gradskog odbora grada Orahovice i gradonačelnik Saša Rister, tajnik Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok, član Predsjedništva ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije i predsjednik Zajednice utemeljitelja Marko Teskera, član Predsjedništva i rizničar ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije Željko Grgačić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, dopredsjednica Gradskog odbora HDZ-a i predsjednica Zajednice Žena Katarina Zrinski grada Virovitice te zamjenica gradonačelnika Vlastu Honjek-Golinac, dopredsjednik Gradskog odbora HDZ-a gradaVirovitice Damir Marenić, članovi Predsjedništva županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije, članovi Županijskog odbora, kao i načelnici općina s područja VPŽ.

IMG_5895

U pozdravnom govoru Sanja Kirin, dopredsjednica ŽO HDZ-a VPŽ i predsjednica Zajednice Žena Katarina Zrinski VPŽ naglasila je važnost mladih kao pokretačke snage za budućnost i zajedništva kroz rad stranke. Zahvalila je svim članovima Mladeži koji se rado odazivaju na akcije kako Zajednice Žena, tako i svih drugih odbora i izrazila nadu da će dio članica Mladeži kasnije postati aktivne i u Zajednici Žena.

Mladež HDZ-a VPŽ inače je najbolja Mladež u Hrvatskoj, a na važnoj tituli su im večeras čestitali svi govornici.

IMG_5920

Dopredsjednik županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije i zastupnik u hrvatskom Saboru Josip Đakić zahvalio je mladima na angažmanu unutar stranke. Najavio je radnu „superizbornu“  2024. godinu, u kojoj će puno toga ovisiti upravo o mladima.

-Vi ste nukleus stranke, oni koji odrađujete najveći dio posla i vjerujem da će tako biti i u budućnosti. Vaša sloga i zajedništvo su neupitni, što ste pokazali svojim radom i donošenjem zajedničkih odluka i to zajedništvo želim vam u daljnjem vođenju vaših općinskih i gradskih organizacija – rekao je J. Đakić.

IMG_5935

Predsjednik ŽO HDZ-a VPŽ i župan Igor Andrović izrazio je zadovoljstvo brojnošću članova Mladeži HDZ-a koji su, rekao je, najveća snaga HDZ-a VPŽ, koja je uvijek imala i imat će stranačku podršku vodstva u svom radu te stranci uvijek služila na ponos.

-Imali smo najmlađe gradonačelnike, župane, načelnike, koji su potekli upravo iz redova Mladeži, a koja je bila i ostala snaga i pokretač novih ideja za cijelu stranku. Vi ste oni koji predlažete rješenja za izazove 21. stoljeća i za svoju sredinu i puno je vaših prijedloga i savjeta uvršteno u nacionalni proračun, kao i u proračun VPŽ. Vaši savjeti utjecali su na donošenje odluka vezanih uz stipendiranje i kreditiranje, kao i druga aktualna pitanja mladih. Vi kreirate lokalnu, regionalnu, ali i nacionalnu politiku.

Na vama je velika zadaća iduće, „superizborne“ godine, kao i svih ranijih godina, da zajedničkim snagama, slogom i kvalitetnim radom uspijemo ostvariti zajednički cilj, a to je pobjeda na izborima – rekao je I. Andrović.

Naglasio je kako budućnost pripada upravo Mladeži i pritom joj poželio uspjeh u radu na županijskoj, gradskim, ali i općinskim razinama.

IMG_5954

Kvalitetan rad Mladeži HDZ-a VPŽ na svim razinama pohvalio je predsjednik Mladeži HDZ-a RH Maksimilijan Šimrak. Osvrnuo se na doprinos članova Mladeži u kreiranju aktualne politike na regionalnim i lokalnim razinama, ali i na razini Vlade.

-Inicijative članova Mladeži rezultirale su različitim zakonskim aktima i rješenjima. Prije svega to se odnosi na standard mladih ljudi u Hrvatskoj, od obrazovanja do mjera aktivnih politika zapošljavanja, stambenih politika i svega onog što utječe na život mladih ljudi. U našem radu vrlo važnu ulogu ima i aktivnost na društvenim mrežama pa vas u narednom periodu pozivam da se maksimalno aktivirate u tom pogledu, na svim razinama – poručio je M. Šimrak.   

Nakon uvodnih govora, uslijedila je izborna procedura, a nakon reizbora, novom/starom predsjedniku te novom vodstvu stigle su brojne čestitke i želje za uspješnim radom i u novom mandatu.

IMG b052284ac3d850bc49f02eaef49515b2 V 1

Mato Krizmanić istaknuo je kako se osjeća počašćenim i najavio da je pred Mladeži period intenzivnog rada i aktivnosti u kojima će i dalje biti velika podrška seniorima.

-Radit ćemo sve kako bismo stvarali kvalitetne preduvjete za razvoj naše županije, ali i cijele Hrvatske – rekao je Krizmanić koji se potom osvrnuo na rad Mladeži u protekloj godini. Istaknuo je obilježavanje važnih datuma i obljetnica, humanitarne aktivnosti Mladeži te dobru suradnju s lokalnom i regionalnom samoupravom, koju, ističe, i dalje žele razvijati svojim radom, idejama i doprinosom.

-Zahvaljujem svima na ukazanom povjerenju – poručio je M. Krizmanić, čijoj je obitelji, a u koju je nedavno pristigla i prinova, Mladež, uz podršku seniora, uručila večeras i prigodan poklon.  

 

(www.hdz-vpz.com)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content