Moderno dječje igralište u Donjem gradu vrijedno 206 tisuća eura: Mreža za penjanje i trampolin novina na osječkim igralištima

– U rujnu ove godine, za Dan Gradske četvrti Donji grad, prilikom otvaranja obnovljenog igrališta na Vijencu Murse obećali smo izgraditi dječje igralište u srcu Donjeg grada, i to se danas ostvarilo– rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić prilikom današnjeg (ponedjeljak) otvaranja novog, modernog dječjeg igrališta na Trgu bana Josipa Jelačića.

Vrijednost radova je 206.000 eura, uključujući i igrala, a izvela ih je gradska tvrtka Unikom.

Dječje igralište se prostire na površini od gotovo 1.300 četvornih metara, od čega je jedna trećina namijenjena djeci do pet godina, a ostatak igrališta djeci od 6 do 12 godina. Postavljeno je 10 novih igrala, među kojima su i multifunkcionalna mreža za penjanje te trampolin, što su prva takva igrala na dječjim igralištima u gradu Osijeku.

Gradonačelniku su se, na novom igralištu, pridružila djeci iz donjogradskih dječjih vrtića kao i njihove odgojiteljice, a on je još jednom podsjetio da je u Dječjem vrtiću Jaglenac, u Donjem gradu, obnovljen i domarski stan, za što je uloženo 175.000 eura, a kako bi što više djece ove godine moglo biti upisano.

Istaknuo je i kako gradska uprava za ovu gradsku četvrt neprestano podiže iznose sredstava za komunalnu infrastrukturu, podsjetivši kako su u posljednje dvije godine obnovljene ulice Mostarska, Cvjetkova, Matije Gupca, Riječka, te nogostup u Hutlerovoj.

– Također, ove godine, za 100. godišnjicu Olimpije, u potpunosti smo obnovili igralište, nakon 40 godina Nogometnog kluba Olimpija, od novog asfalta, rasvjete, tribina, svlačionica i svega ostaloga. Pretprošle godine smo otvorili treću poddionicu osječke promenade upravo ovdje u Donjem gradu, vrijednosti 4,6 milijuna eura, gdje je napravljena obaloutvrda, pješačka i biciklistička staza, posađena je trava, te zasađeno preko 300 stabala– podsjetio je gradonačelnik Radić te najavio kako će tijekom 2024. godine Gornji i Donji grad biti spojeni promenadom. Riječ je o investiciji Grada Osijeka i Hrvatskih voda vrijednoj 13 milijuna eura.

Direktor Unikoma Igor Pandžić izvijestio je kako su radovi na izgradnji igrališta započeli početkom listopada i trajali su, zbog jesenskih kiša, gotovo dva mjeseca.

– Ovo je jedno od većih igrališta koje ima i dio za malu djecu do pet godina. To igralište smo ogradili ogradom i prilagodili gumenom podlogom kako bi djeca bila sigurna. Ostatak je za djecu od šest godina pa nadalje i taj nam je dio bio izuzetno zahtjevan jer smo morali pažljivo raditi kako bismo sačuvali korijenje drveća. Naglašavam kako sve sprave imaju atest i sigurne su za djecu– zaključio je Pandžić.

(www.icv.hr, Grad Osijek)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content