Odlični učenici OŠ Gradina na Državnoj završnici ŠŠD u šahu: Učenice viceprvakinje, učenici peti

U hotelu Plavi u Poreču, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog sveza, održana je Državna završnica školskih sportskih društava osnovnoškolskog uzrasta u šahu. Virovitičko-podravsku županiju na tom natjecanju i ove su godine predstavljali učenici OŠ Gradina, kao županijski pobjednici u konkurenciji djevojčica i dječaka. U obje konkurencije natjecanje je bilo izuzetno zanimljivo i neizvjesno do samog kraja.

U obje kategorije nastupile su po 24 ekipe. Ženska ekipa OŠ Gradina smjestila se između velikih centara Zagreba i Splita i zauzela fantastično drugo mjesto. Nastupile su u svom standardnom sastavu: Iva Marošević i Matea Žeravica (6. razred), sestre blizanke Lucija i Tamara Kovačević te Hana Vidalina – sve učenice 5.a razreda. Ravnopravno su se borile protiv starijih učenica, uglavnom iz velikih gradskih centara, koje sve aktivno igraju u svojim šahovskim klubovima. Tijekom cijelog turnira bile su u samom vrhu poretka i zasluženo postale državne viceprvakinje. Ostale su jedine neporažene tijekom ovog prvenstva. Kao mala utjeha ekipi je činjenica da su pobijedile državne prvakinje, ekipu OŠ Odra iz Zagreba. Treba još istaknuti Luciju Kovačević koja je osvojila 8,5 poena iz 9 partija.

U sjeni ovog sjajnog postignuća učenica, nekako je ostao izvrstan rezultat muške ekipe koja je zauzela odlično peto mjesto. Nastupili su u sastavu: Ivano Šimić i Josip Bilibrk 8. razred, te učenici 7.a razreda: Matija Žeravica, Adrian Milak i Stjepan Ciraki. Učenici su se i ovaj put hrabro borili protiv igrača koji igraju za različite šahovske klubove. Jedini poraz od 1,5:2,5 doživjeli su od državnih prvaka, ekipe iz Koprivnice.

Voditelj ekipa bio je njihov trener, pedagog škole Ivica Čuljak.

(www.icv.hr)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content